VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Új funkciókkal bővült a Nébih EUTR keresője

2023.12.12.

Új funkciókkal bővült a Nébih EUTR keresője

A közelmúltban történt fejlesztésnek köszönhetően a Nébih EUTR keresője már csak a faanyagkereskedelmi lánchoz kapcsolódó tevékenység végezésére jogosult szereplőket jeleníti meg. A lekérdező felületen, a jogosultságok tisztázásán túl, a továbbiakban a tevékenység felfüggesztésekről és tiltásokról is informálódhatnak az érdeklődők.

A jogosultság megléte esetén a keresett személyhez kapcsolódóan

• az erdőgazdálkodói tevékenység,

• a faanyag kereskedelmi lánchoz tartozó tevékenység, vagy

• mindkettő együttesen szerepel.

Amennyiben csak az erdőgazdálkodói tevékenység jelenik meg, az adott személy kizárólag a saját erdejéből származó erdei faválasztékot értékesítheti Magyarország területén.

Fentieken túl az új kereső megjeleníti, ha a regisztrált láncszereplő
• a megújuló energiaforrásokból származó energetikai erőművi alapanyagok értékesítését, feldolgozását vagy felhasználását (úgynevezett REDD II tevékenységet) is bejelentette,
• tevékenysége felfüggesztés vagy tiltás alatt áll (legalább a felfüggesztés vagy a tiltás kezdetének dátumával), azaz érvényes regisztrációja ellenére nem gyakorolhatja a bejelentett tevékenységeit.
Mivel az erdőgazdálkodók nem rendelkeznek EUTR regisztrációval, ezért az ő felfüggesztésük vagy tiltásuk továbbra is a https://portal.nebih.gov.hu/eutr-jogsertesek oldalon kérdezhető le.

A Nébih EUTR keresője itt érhető el.

vissza