VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Tizedik alkalommal lehet pályázni a falumegújítási díjra

2023.09.07.

Tizedik alkalommal lehet pályázni a falumegújítási díjra

Idén is lehet jelentkezni a magyarországi falumegújítási díjra, a pályázati kiírást szerdán tették közzé a kormányzati portálon. A pályázatok szeptember 27-ig nyújthatók be.

Apályázat célja, hogy megtalálják azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló fejlesztéseket hajtanak végre. A tárca célja, hogy példák bemutatásával, információk cseréjével javítsa a falumegújítást végző községek eredményeit, és a falumegújítás mozgalommá szerveződjön – írta közleményében a Belügyminisztérium.

Az idén tizedik alkalommal meghirdetett magyarországi falumegújítási díj-pályázat ezúttal is az európai falumegújítási díj pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki.

A pályázóknak egy konkrét időszakra vonatkozóan kell bemutatniuk kiinduló helyzetüket és az időszak végére elért eredményeket.

A pályázaton egy-egy település önállóan vagy több, összesen legfeljebb 20 ezer lakosú település együttműködő csoportként egyaránt indulhat.

Az elismeréseket jövő tavasszal adják át.

A kiírás szerdán jelent meg a kormányzati portálon, a https://kormany.hu/dokumentumtar/magyarorszagi-falumegujitasi-dij webcímen érhető el.

vissza