VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Tapasztalatcserét folytattak vállalkozások a Vállalati Fehér Könyvről

2020.10.23.

Tapasztalatcserét folytattak vállalkozások a Vállalati Fehér Könyvről

Magyarországi vállalkozások képviselői osztották meg tapasztalataikat az egészségügyi védekezést támogató Vállalati Fehér Könyv alkalmazhatóságáról és ismertették a munkavállalók egészségét védő eddigi intézkedéseiket a Vállalati Fehér Könyv első tapasztalatai címmel megrendezett konferencián szerdán az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM).

A közlemény idézi György Lászlót, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárát, aki megnyitó beszédében elmondta: az, hogy Magyarországnak a koronavírus-járvány ellenére működnie kell, ami azt is jelenti, hogy a vállalkozásoknak is működniük kell Magyarországon. Gazdaságstratégiai szempontból tehát kulcsfontosságú, hogy minden vállalkozás tisztában legyen a munkavállalók egészségének megóvásához szükséges tudással - tette hozzá.

    Ezért készítette el az ITM a Vállalati Fehér Könyvet, és a tárca kíváncsi arra, mennyiben segítette ez a vállalkozásokat a gyakorlati védekezésben, illetve milyen további intézkedéseket tettek a cégek önállóan, amelyek megosztása segítséget jelenthet más vállalkozásoknak is - fejtette ki az államtitkár.

    A közlemény szerint az eseményen három magyar kis- és középvállalkozás, a tiszaújvárosi Inno-Comp Kft. képviseletében Kenyeres Tamás igazgató, a VOSZ Megyei Szervezetének társelnöke, a miskolci gépipari gyártó vállalkozás, a Fux Zrt., valamint a feldolgozóipari Kecskeméti Konzervgyár képviselői egyetértettek abban, hogy a kiadvány a gyakorlatban használható javaslatokkal segítette őket a koronavírus-járvány második hullámára való felkészülésben.

    Ismertette tapasztalatát a Claas Hungária Kft., a Linde Gáz Magyarország Zrt. és az Arconic-Köfém Mill Products Hungary. A nemzetközi színtéren is jelentős vállalatok maguk is átfogó cselekvési tervet dolgoztak ki munkavállalóik egészségének biztosítása és működésük fenntartása érdekében, ugyanakkor örömmel fogadták a kiadványt, amelyet a nemzetközi trendeket és fő megállapításokat is figyelembe vevő, hasznos útmutatóként jellemeztek.

    A konferencia célja az ITM által készített, a vállalkozások egészségügyi védekezését szolgáló kiadvány első tapasztalatainak megvitatása, a piaci szereplők véleményének megismerése, valamint a hazai vállalatok jól alkalmazható gyakorlatainak bemutatása volt - áll a tárca közleményében.

vissza