VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Szövetkezeti Érdeméremmel tüntették ki Perlusz Lászlót

2022.07.04.

Szövetkezeti Érdeméremmel tüntették ki Perlusz Lászlót

Szövetkezeti Érdemérem kitüntetésben részesült Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

Perlusz László az Országos Szövetkezeti Tanács július 1-jei ünnepi ülésén vette át az elismerést Kósa Lajos elnöktől.

Perlusz László szakmai életútjának első felében a pénzügyi szektorban dolgozott – banki és biztosítási területen –, majd a VOSZ-nál folytatódott karrierje, de a szövetkezeti mozgalom támogatása mindig is munkájának homlokterében volt – hangzott el a díjátadón.

Az osztrák szövetkezeti háttérrel rendelkező Magyarországi Volksbank Zrt. a magyar Takarékszövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségébe (TÉSZ) tömörült magyar takarékszövetkezetek csúcsbankjaként is működött, ahol ezt a stratégiai területet 2001 és 2006 között Perlusz vezette. Segítségével csatlakozott a TÉSZ az Osztrák Szövetkezeti Szövetséghez.

Perlusz László a következő években, 2007–2011 között Demján Sándornak, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökének főtanácsadójaként segítette az OTSZ és a VOSZ együttműködését. 2017–18-ban már a VOSZ ügyvezető igazgatójaként támogatta a nyugdíjas szövetkezetek és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) létrejöttét.

vissza