VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MFB és az MGFÜ

2024.03.19.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MFB és az MGFÜ

A megállapodás „a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztését szolgálja a magyarországi kkv-k számára könnyen és gyorsan hozzáférhető fejlesztéspolitikai, finanszírozási eszközrendszer biztosítása érdekében”.

A kormány célja, hogy idén a lehető legtöbb uniós forrást, minél gyorsabb ütemben eljuttassa a vállalkozásoknak; ebben kiemelt szerepe lesz a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökségnek (MGFÜ) – mondta Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a március 18-án, Budapesten rendezett sajtótájékoztatón, amelyen aláírták az MFB és az MGFÜ stratégiai együttműködési megállapodását. Az államtitkár felidézte, hogy már született hasonló megállapodás, amelyet az NGM a KAVOSZ Zrt.-vel és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) kötött, később ehhez csatlakozott az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. is, amelyből az MGFÜ alakult.

Az MFB-MGFÜ együttműködés a felek tájékoztatása szerint „a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztését szolgálja a magyarországi kkv-k számára könnyen és gyorsan hozzáférhető fejlesztéspolitikai, finanszírozási eszközrendszer biztosítása érdekében”.

Szabados Richárd, az MGFÜ ügyvezetője elmondta: a stratégiai együttműködési megállapodás segíti, hogy a kkv-k az egyik oldalról forráshoz juthassanak, a másik oldalról pedig tanácsadást vehessenek igénybe. Hozzátette, nem titkolt szándékuk, hogy egyfajta vállalkozásfejlesztési ernyőszervezetként működjenek Magyarországon, és az általuk felhalmozott tudással javítsák a kkv-k versenyképességét.

Sipos-Tompa Levente, az MFB Bank elnök-vezérigazgatója elmondta: a megállapodással a kkv-k és a nagyvállalatok forráshoz jutásához is hozzá tudnak járulni. (MTI)

vissza