VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

SAJTÓKÖZLEMÉNY:Újabb fontos lépés a digitális logisztika irányába

2022.11.06.

Budapest, 2022.10.28. Magyarországon is bevezetésre kerül az elektronikus multimodális fuvar-okmány. Erről írt alá megállapodást a Szállítmányozók Nemzetközi Szövetsége (FIATA) és a Magyar Szállítmányozók Szövetsége (MSZSZ).

A FIATA Multimodális Fuvarokmány (FBL) a legismertebb és legfontosabb szállítmányozói okmány, melyet 1971. óta alkalmaznak a multimodális, jellemzően tengeri konténeres forgalmat szervező vállalatok. Az FBL kiállítója nem csak azt vállalja, hogy az árut a rendeltetési helyére leszállíttatja, de minden általa szerződtetett fuvarozóért, és egyéb közreműködőért is felelősséget vállal. Az FBL így értékpapír, birtokosa az áru birtokosa is egyben, a bankok pedig fizetési okmányként fogadják el.

Dr. Stéphane Graber, a FIATA főigazgatója kiemelte: „a FIATA víziója a határok nélküli logisztika megvalósítása a digitális és fenntartható világért. A FIATA multimodális, minden szállítási módtól független, a teljes logisztikai ökoszisztémát kiszolgálja, és fejleszti tagjai tudását a fenntartható és rugalmas ellátási lánc biztosítása érdekében”.

Az elektronikus FBL megoldása blokklánc technológiát használ a dokumentumok hitelesítésére, így jelentősen javítja az FBL biztonsági szintjét a papír változathoz képest. A dokumentum kibocsátója eldöntheti, hogy az eredeti, változatlan dokumentumot milyen formátumban kívánja megosztani az érintettekkel: papír formátumban vagy PDF formátumban. A FIATA megoldása a csalás kockázatát is segít csökkenteni, mivel minden egyes dokumentum egy megváltoztathatatlan nyilvántartásban kerül rögzítésre, és bármikor ellenőrizhető minden, a dokumentummal kapcsolatba kerülő érintett fél számára.

Capt. Szalma Béla, az MSZSZ Tengeri Szállítmányozási Munkabizottságának vezetője hozzátette: „Valaha a tengerészkapitányok tépték ketté a B/L ősét, adták egyik felét a feladónak, másikat megőrizték, majd az összeilleszthető okmány alapján szolgálatták ki az árut a kirakó kikötőben. Ha megérhették volna, hogy papír nélkül is működhet …”.

Az eFBL adatszabvány alapján a FIATA kifejlesztett egy API-szolgáltatást, amely ingyenesen elérhető minden szoftverszolgáltató számára. Ez lehetővé teszi a felhasználók részére, hogy csatlakozzanak a FIATA rendszeréhez, amennyiben biztonságos papírmentes FBL-t kívánnak létrehozni. Az érdekelt felek beolvashatják a dokumentumon található QR-kódot, vagy közvetlenül feltölthetik a PDF-fájlt a FIATA ellenőrző oldalára, hogy hozzáférjenek a dokumentum-ellenőrzési nyomvonalhoz, amely igazolja az okmány érvényességét, a kibocsátó személyazonosságát, és tartalmának integritását.

A papírmentes FBL-t az MSZSZ tagjai már tíz különböző szállítási menedzsment (TMS) szoftveren keresztül érhetik el, de amennyiben a vállalat más TMS szoftvert használ, úgy a csatlakozáshoz szükséges műszaki specifikáció a FIATA honlapján minden szoftverfejlesztő cég számára hozzáférhető.

„Az elektronikus FBL hazai bevezetése jelentős lépés a logisztikai digitalizáció folyamatában és bízunk benne, hogy a tengeri konténeres forgalom támogatásán túl az egész iparágra nézve lesznek további pozitív hatásai. Reményeink szerint ez a bevezetés kimozdíthatja a holtpontról a CMR, azaz a nemzetközi közúti fuvarlevél elektronikus formátumának hazai ratifikációjának folyamatát is” – tette hozzá Dr. Lányi Márton, az MSZSZ elnöke.

 

Kapcsolat:

Capt. Szalma Béla szbela@plimsoll.hu +36 30 941 2866

Dr. Lányi Márton marton.lanyi@kuehne-nagel.com

Dr. Stéphane Graber graber@fiata.org

 

Az 1-2. fotón balról jobbra Dr. Stéphane Graber, a FIATA főigazgatója és Dr. Lányi Márton, az MSZSZ elnöke. Az 3. fotón balról jobbra Pekár János, az MSZSZ főtitkára, Dr. Stéphane Graber, a FIATA főigazgatója és Dr. Lányi Márton, az MSZSZ elnöke.

 

 

A FIATA, a Szállítmányozók Nemzetközi Szövetsége, egy nem kormányzati, tagságon alapuló szervezet, amely mintegy 150 országban képviseli a szállítmányozókat. A FIATA tagsága 113 egyesületi tagból és több mint 5500 egyéni tagból áll, összesen 40 000 szállítmányozási és logisztikai cégből álló iparágat képviselve világszerte. Az 1926-ban, Bécsben, Ausztriában alapított FIATA rövidítését francia nevének (Fédération Internationale des Associations de Transitaires et Assimilés) köszönheti, és „a teherszállítási logisztika globális hangjaként” ismert. A FIATA központja a svájci Genfben található.

 

A Magyar Szállítmányozók Szövetsége (MSZSZ) 1989. óta a hazai szállítmányozók első számú szakmai közössége és érdekképviselete. A tagjai között szállítmányozó, logisztikai, vámügynöki tevékenységet folytató társaságok találhatók. A Szövetség képviseli a szállítmányozók összefoglalt véleményét a logisztikai, szállítmányozási, és fuvarozási ágazat működési feltételeiről, fejlődési lehetőségeiről. Az MSZSZ a Szállítmányozók Nemzetközi Szövetségének (FIATA) magyar nemzeti szövetségi tagja.

vissza