VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Program az újraélesztés és az elsősegély-nyújtás elsajátítására

2023.05.09.

Program az újraélesztés és az elsősegély-nyújtás elsajátítására

A program 2023. június második felében indul Nógrádban, majd kéthavonta más-más megyében kerül sor a képzésre.

Közös egészségügyi oktató programot indít a Semmelweis Egyetem és a VOSZ, amelynek során a résztvevők elsajátíthatják az újraélesztés és az elsősegély-nyújtás alapvető módszereit.

"Egészségre vállalkozom" szlogennel, egészségügyi oktató program jött létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozata és a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítványa együttműködésében.

Célunk, hogy a képzés végére a résztvevők ismerjék fel a sürgős beavatkozást igénylő szituációkat, legyenek képesek elkezdeni az ellátást, valamint képet kapjanak arról, hogy az adott probléma megfelelő szintű ellátását hol, hogyan tudják igénybe venni. A képzést a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember csapata végzi.

Az oktatás során rövid prezentációk és gyakorlati bemutatók lesznek - pl. újraélesztés, elsősegély, balesetek ellátása, a kiemelt kórképek pl. stroke, fulladás, allergia stb. ellátása, praktikus tanácsok. A tanfolyam fél napos és ingyenes. A tanfolyamot teljesítők a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika, az Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány és a VOSZ Egészségügyi Tagozata által közösen dedikált oklevelet kapnak.

A program 2023. június második felében indul a VOSZ Nógrád megyei szervezetével együttműködve és ezt követően várhatóan kéthavonta más-más megyében kerül sor a képzésre. Az együttműködési megállapodást aláíró szervezetek az érdeklődés figyelembevételével rugalmasan változtatják a program helyszínét és annak gyakoriságát.

vissza