VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Őszi pályaorientációs programsorozatot indított a NAK

2023.09.20.

Őszi pályaorientációs programsorozatot indított a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara őszi pályaorientációs programsorozata keretében országszerte népszerűsíti az agrárszakképzést. A kamara – partnerei segítségével – több mint négyezer általános iskolásnak és szüleiknek mutatja meg 26 agrárszakma lehetőségeit.

NAK a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák, szakmairányok népszerűsítését, a pályaválasztó fiatalok és szüleik tájékoztatását, valamint az agrárszakképző intézményekbe beiskolázás elősegítését kiemelt feladatának tekinti. A nyári „Szakmakóstoló” programhetek keretében – 19 agrárszakképző intézményben, 56 agrárvállalkozást is bevonva – 380 általános iskolás kapott interaktív betekintési lehetőséget az agrárszakmákba.

Az érdeklődők ezt követően sem maradnak információ nélkül a pályaválasztással kapcsolatban. A kamara – az agrárszakképzési intézmények, valamint a mezőgazdasági gépész és mezőgazdasági gépésztechnikus szakmák esetében a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közreműködésével –ősszel ismét megszervezi pályaorientációs programsorozatát, mely minden vármegyében tovább népszerűsíti az agrárszakképzést a 6-7-8. osztályos általános iskolai tanulók, valamint szüleik körében.

Az őszi programsorozatban szeptember 18. és november 24. között 85 alkalommal mintegy 4400 résztvevő (általános iskolai tanuló, szülő, pedagógus) kaphat betekintést 52 agárszakképző intézmény, valamint 60 gazdálkodó életébe.

A programnapok során elsősorban, de nem kizárólagosan az agrárszakképzésben érintett AM-fenntartású középiskolák és tangazdaságaik, a duális képzésben részt vevő gazdaságok és élelmiszeripari üzemek látogatása, valamint az agrárszakmák bemutatása valósul meg. A programok iránt érdeklődő pályaválasztás előtt álló tanulók számára a szakmai napok alkalmával lehetőség nyílik a munkafolyamatokba való bekapcsolódásra is.

vissza