VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Orbán Viktor: Egyszámjegyűre gyaluljuk az inflációt

2023.02.20.

Orbán Viktor: Egyszámjegyűre gyaluljuk az inflációt

Nem szabad az inflációtól megijedni, azt az év végére egyszámjegyűre „gyaluljuk” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében szombaton.

Orbán Viktor 25. alkalommal tartott évértékelést. A Várkert Bazárban mondott beszédében az egyik legfontosabbnak azt nevezte, hogy nem szabad megijedni az inflációtól, hanem cselekedni kell. Ígérete szerint így elérhető lesz, hogy az áremelkedés mértéke 2023 végére a januári 25,7 százalékról egyszámjegyűvé zsugorodjon.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a napokban állásfoglalásában úgy fogalmazott, hogy „a magyar infláció egészségtelenül magas, ezért közös munkával, összehangolt cselekvéssel minél előbb a fenntartható szintre kell csökkenteni. Az infláció elleni fellépésnek semmiképpen nem lehet eszköze az értékteremtő és az elosztható jövedelmeket létrehozó, a társadalmi költségeket finanszírozó, az embereknek munkát biztosító vállalkozások nehéz helyzetbe hozása, gyanúsítása, sokkal inkább a komoly és felelős szakmai párbeszéd.”

A miniszterelnök leszögezte: a magyar kézbe vett stratégiai ágazatokat, a bankszektort, az energiaszektort, a médiaipart a kormány magyar kézben tudja tartani, sőt a távközlési és infokommunikációs területet is „visszamagyarosítjuk”.

Marad a vidéknek tett ígéret is, „soha nem látott fejlesztéseket indítunk be, annyi pénzt biztosítunk, amennyit még nem látott a magyar vidék” – mondta Orbán Viktor.

Jelezte: marad a keleti országrész felzárkóztatásának terve is. A „Győr-Szombathely-Veszprém ipari övezet mellé beemeljük a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc háromszöget” – fogalmazott.

Hozzátette: ehhez sok energia kell, annyi, amennyi még sohasem kellett Magyarországon, ezért erőműveket és vezetékrendszereket fognak építeni. (MTI/Üzletem.hu)

vissza