VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Orbán: A költségvetés nem tud kigazdálkodni egy járulékcsökkentést

2022.11.30.

Orbán: A költségvetés nem tud kigazdálkodni egy járulékcsökkentést

„A 2023-as év egy mindannyiunktól komoly erőfeszítést igénylő időszak lesz” a miniszterelnök szerint.

A munkavállalók legalább 15 százalékos minimálbér-emelést szeretnének a magas infláció miatt, amit a munkaadók akkor tudnának megadni, ha a kormány csökkenti a járulékaikat. Erre Orbán Viktor "20 éves a Széchenyi Kártya Program" című ünnepi gálarendezvényén úgy reagált, hogy a kormány most nem tud járulékot csökkenteni.

„Nem tudjuk csökkenteni a tb-járulékot, mert a falnál vagyunk már, nincs hová hátrálni. Nem tud kigazdálkodni a magyar költségvetés járulékcsökkentést”

- mondta a miniszterelnök a Portfolio tudósítása szerint.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének titkára az RTL Híradónak azt mondta a kormányfő kijelentésére reagálva, hogy elölről kell kezdeni a minimálbérről szóló tárgyalásokat, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Perlusz László szerint a munkaadók egyedül nem tudják vállalni a 15 százalékos béremelést, nem lehet csak az ő vállukra tenni ezt a terhet.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint a legalacsonyabb keresetűek bérét mindenképpen emelni kell.

Az RTL Híradó riportja:

Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videója szerint arról is beszélt a keddi eseményen, hogy a vállalatoknak és az államnak együtt kell működnie, különben a magyar gazdaság nem lesz sikeres 2023-ban, sok vállalat pedig túl sem éli a következő évet. Elmondta, hogy 290 milliárd forintot fordít a kormány a Széchenyi kártyarendszer támogatására, 220 milliárdot adnak az "energaintenzív" kategóriába eső kis- és középvállalkozásoknak, és gyármentő programot hirdetnek a gyárak megsegítésére.

„A 2023-as év egy mindannyiunktól komoly erőfeszítést igénylő időszak lesz” - mondta a kormányfő.

 

 

vissza