VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

MUTATJUK, KIK GYŐZTEK A MEGYEI PRIMA GÁLÁN

2022.11.06.

MUTATJUK, KIK GYŐZTEK A MEGYEI PRIMA GÁLÁN

Mancs bronzszobrán és gyémánttal kirakott aranykitűzőjén túl hárman kapták meg az egymillió forinttal járó PRIMA Díjat, egyvalaki pedig közönségdíjban részesült szombat este. A díjak megyei várományosait idén is tíz kategóriából választották ki. A Megyei Év vállalkozóit is díjazták.

Elsőként a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, és fejezte ki háláját mindazon támogatóknak, akik nélkül nem valósulhatna meg évről évre a gála. Ádám Imre szerint akárcsak az eddigiek, úgy a mai este is annak a Demján Sándornak állít emléket, aki 2003-ban a Prima Primissima Alapítványt létrehozta, s akinek köszönhetően 2005-től a megyei Prima-rendszer is felállhatott. Emlékeztetett: az idén harmincnégy éves VOSZ - örökös elnökének eszmeiségét szem előtt tartva - mindvégig a vállalkozók és a munkaadók érdekeit képviselte.

A VOSZ B-A-Z. Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a PRIMA díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. A megyei PRIMA díj várományosai tíz kategóriából lettek kiválasztva, és közülük hárman kapnak PRIMA díjat, míg egyvalaki Közönségdíjban részesül. A kiválasztottak szombat este a Miskolci Nemzeti Színházban, a nagyszabású megyei PRIMA Díj Gálán vehetik át díjaikat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint a megyei Prima-díjak több mint egy évtizede állítják elénk a kultúra, a tudomány, az oktatás és a sport szellemi jeleit. Bánné Gál Boglárka beszédében rámutatott: a minket körülvevő helyzetben még inkább fontos, hogy példaképek legyenek előttünk. A kiemelkedő tevékenységükért elismerésben részesült megyei vállalkozók munkájára utalva úgy fogalmazott: "Fejlődni mindig kell - egy energiatakarékos és fenntartható működés irányába!"

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a VOSZ támogatásával alapította 2003-ban, hogy évenkénti átadásával megjutalmazzák azokat a művészeket, sportolókat, valamint a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselőit, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, továbbá teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára. A VOSZ helyi szervezetének elnöksége a kezdeményezéshez 2006-ban csatlakozott. Azóta is rendszeresen meghirdetik a Prima Díjat, amellyel a megye legkiválóbb képviselőit ismerik el.

Veres Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy a nehézségekkel terhelt világunkban ez az este a jóról és az értékről szól. - A tudás akkor hasznos, ha nem öncélú - fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, az idei jelöltek munkássága egyvalamiben mindenképp megegyezik: tudásukat és tehetségüket egytől egyig a miskolciak és a borsodiak szolgálatába állították. - Hiszem, hogy az ilyen szolgálatot a közösségnek el kell ismernie! A VOSZ éppen ezt teszi: energiát, pénzt és akaratot áldoz rá - hangzott el a méltatás.

Az eredményhirdetés előtt utolsóként felszólaló Eppel János VOSZ-elnök mondandóját az ünnep, a kiválóság és a közösség fogalmai köré építette. Az est díszvendégeként az alapító özvegye, Demján Sándorné is feltűnt, aki a díjak átadásában segédkezett. 

Győzött a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában jelölt Hajnal József

HAJNAL JÓZSEF újságíró. Volt újságíró, rovatvezető, olvasószerkesztő, főszerkesztő, óraadó tanár, majd rádióstúdió-vezető. A különböző sajtóorgánumokban jelentek meg publikációi, több újságnak volt felelős szerkesztője, készített televíziós műsorsorozatot. Regényei: Mákdobáló (2017), Rézi királylány lesz (2020), Sufni titkai (2021), Gurilla (2022).

Győzött a magyar sport kategóriában jelölt Factory Aréna

FACTORY ARÉNA. 2004-ben vált szükségessé nagy terek biztosítása a lelkes fiatalok részére, így kerültek új otthonukba, a Vasgyárba, egy 5000 m2-es ipari csarnokba, amelyből az évek során lett a Factory Aréna.  Ez hazánk egyetlen olyan közösségi tere, amelyben helye van az extrém sportnak, az underground zenei és művészvilágnak és a kortárs művészetnek.

Győzött a magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

FÉNYI GYULA JEZSUITA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. 25 év alatt a gimnázium az ország legjobb 50 középiskolája között szerepel. A magas szintű oktatásnak köszönhetően a diákok 95 százaléka továbbtanul. Jógyakorlataik egyike a szeretetszolgálat, illetve az intézményben való komplex tehetséggondozás.

Közönségdíjas a magyar sport kategóriájában jelölt Fazekas Miklósné

FAZEKAS MIKLÓSNÉ a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 50 éve meghatározó szerepet tölt be a megye és a város diáksportéletének fejlesztésében. Céltudatos, alkotó egyéniségével testnevelőként, szaktanácsadóként, diáksportvezetőként mindig arra törekedett, hogy segítse a testnevelés és a diáksport népszerűsítését.

Díjazták az Év Vállalkozóit is.

megyei-ev-vallalkozo-2022.pdf

https://minap.hu/cikk/mutatjuk-kik-gyoztek-megyei-prima-galan

https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2022/11/prima-dij-a-legkivalobbaknak

vissza