VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Munkavállalók képzésére pályázhatnak a vállalkozások

2021.07.05.

Munkavállalók képzésére pályázhatnak a vállalkozások

Munkavállalónként félmillió forint felnőttképzési támogatásra pályázhatnak a cégek hamarosan. A program hirdetménye még nyáron megjelenik. A 70 milliárd forintos keretösszeg a belső vállalati képzéseken, vagy a felnőttképzéseken való részvételt támogatja.

A technológiai környezet gyors változása megköveteli, hogy a munkavállalók rendszeresen fejlesszék a tudásukat, vagy új végzettségeket szerezzenek - indokolta a pályázat meghirdetését az államtitkár. A felnőttképzés fontos szerepet játszik a munkahelyek megerősítésében is, ami a gazdasági újraindítás legfontosabb feladata - tette hozzá.

György László hangsúlyozta, hogy a szakképzésre és a felnőttképzésre diákhitel is igényelhető. A rendszer átalakításához tartozik továbbá a pályakövetés bevezetése, amely a felnőttképzések eredményességéről, a résztvevők elhelyezkedési esélyeiről ad megbízható visszajelzéseket. Úgy vélte, a magyar felnőttképzési rendszer ezzel a világ élvonalába juthat. A kedden bejelentett programot a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) bonyolítja le. A felhívás részleteit a vállalkozói információs portálon (vali.hu) teszik közzé.

vissza