VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Méh állatjóléti támogatás

2022.07.04.

Méh állatjóléti támogatás

A felhívás a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését célozza meg azáltal, hogy támogatást nyújt a méhek jólétét szolgáló higiéniai, állatvédelmi körülmények, feltételek biztosításához. A méhcsaládok egészsége, kiegyensúlyozott fejlődése, avagy nyugalma elősegítésével a méhcsalád jobban ellenállhat a betegségeknek, így az egészséges méhcsalád ökoszisztéma-szolgáltatása is fokozható.

Pályázati kód: VP-14.1.2-22

Támogatás megnevezése: Méh állatjóléti támogatás

Támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás (VNT)

Eljárás típusa: Egyszerűsített (2014-2020)

Forrás összege: 10 000 000 000 Ft

Beadás kezdete: 2022.06.20.

Beadási határidő: 2022.07.19.

Támogatás célja:

A felhívás a méhcsaládok ökoszisztéma-szolgáltató képességének fejlesztését célozza meg azáltal, hogy támogatást nyújt a méhek jólétét szolgáló higiéniai, állatvédelmi körülmények, feltételek biztosításához. A méhcsaládok egészsége, kiegyensúlyozott fejlődése, avagy nyugalma elősegítésével a méhcsalád jobban ellenállhat a betegségeknek, így az egészséges méhcsalád ökoszisztéma-szolgáltatása is fokozható. Ennek érdekében az Európai Unió vissza nem térítendő forrást biztosít a gazdálkodóknak, kompenzálva a növekvő kiadásokat

Kedvezményezettek köre: Mezőgazdasági termelő

Támogatási feltételek:

a.) A támogatást igénylő a támogatási kérelem beadását megelőzően, legalább 3 éve a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007. (X. 18.) FVM rendeletben foglaltak szerint(a továbbiakban: TIR rendelet) bejelentett és nyilvántartott méh-tenyészettel rendelkezik. b.) A támogatást igénylő vállalását a Tenyészet Információs Rendszerben (továbbiakban:TIR) foglaltak szerint, 2021. november 15-ig nyilvántartásba vett és a kötelezettségvállalási időszak első napján a tenyészetében megtalálható méhcsaládok száma alapján teheti meg. c.) A támogatást igénylő a TIR-ben a kötelezettségvállalási időszak teljes időtartama alatt a támogatási kérelemben szereplő méhcsaládok tartójaként szerepel, és a TIR-ben feltüntetett, a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény (a továbbiakban: Támogatási tv.) szerinti ügyfél-azonosítójával rendelkezik. d.) A támogatást igénylőnek a TIR rendelet 10.§ (5) bekezdése szerint megjelölt tenyészete(i) maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak. (A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet, 15/1969. (XI. 6.) MÉM rendelet a méhészetről) e.) A támogatást igénylő a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában, valamint a teljes kötelezettségvállalási időszakban érvényes Országos Magyar Méhészeti Egyesületi (OMME) tagsággal rendelkezik. f.) A támogatást igénylőnek a teljes támogatási időszak alatt be kell tartania a kölcsönös megfeleltetés körébe tartozó ellenőrzések lefolytatásával, valamint a jogkövetkezmények alkalmazásával kapcsolatos szabályokról szóló 81/2009. (VII. 10.) FVM rendeletben foglalt követelményeket.

Támogatás mértéke: 100%

Támogatás minimum összege: Nincs megadva

Támogatás maximum összege: Nincs megadva

Támogatható projektek száma: 1 - 7500

További információk>>>

vissza