VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Megszüntette a kormány benzinárstopot

2022.12.07.

Megszüntette a kormány benzinárstopot

A kormány – a Mol javaslatára – megszünteti a benzinárstopot – jelentette be kedden késő este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A rendelet a már megszokott módon azonnal, december 6-án 23:00 órakor hatályba is lépett. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Mol árait közölte, eszerint a dízel literje 699, a 95-ös benziné 641 forint lesz.

Hernádi elmondta: az utóbbi napokban káosz, soha nem látott krízis alakult ki. Miközben a Mol-kutak negyede leürült, a Barátság kőolajvezetéken akadozik a szállítás, a dunai finomító üzembe állításán pedig még mindig dolgoznak. Importra van szükség, a behozatal azonban a hatósági árak mellett nem oldható meg. „Az import kiszállítása nem történik meg egyik napról a másikra, akár 1–2 hónapig is eltarthat. Nem jó, ha drága valami, annál csak egy dolog rosszabb, ha nincs valami” – tájékoztatott és bölcselkedett a Mol-vezér.

Minden ársapkának addig van értelme, amíg nem vezet hiányhoz, ez minden ársapkás termékre vonatkozik – vonta le a tanulságot Gulyás Gergely, aki megerősítette: „a brüsszeli szankciók eredménye az, hogy a 480 forintos üzemanyagárat nem lehet az ország összes benzinkútján a magyar családoknak biztosítani”.

vissza