VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Megalakult Miskolc Turisztikai Kerekasztala

2022.11.08.

Megalakult Miskolc Turisztikai Kerekasztala

Már a Barlangfürdő újranyitásáról folyó tárgyalások idején felmerült az igény egy egyeztető fórum összehívására.

Veres Pál polgármester kezdeményezésére, Szopkó Tibor turizmusért is felelős alpolgármester vezetésével hétfőn megalakult a miskolci Turisztikai Kerekasztal. Tagjai a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szakemberei, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület képviselői, valamint a város turisztikai ágazatának meghatározó szereplői.

Az elmúlt hetekben példaértékű összefogás jött létre Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Bokik és a helyi turisztikai vállalkozások együttműködésével, amelynek eredménye a Miskolctapolca Barlangfürdő újranyitása lett. A tárgyalások idején merült fel az igény egy egyeztető fórum összehívására, ahol a szektor szereplői és a város vezetői rendszeresen párbeszédet folytathatnak aktuális, a várost, a turizmust érintő témákban.

Első kézből a problémákról

A hétfői alakulóülésen a polgármester Miskolc egyik kitörési pontjának nevezte a turizmust, és hangsúlyozta, a kerekasztalt azzal a céllal hívták össze, hogy a területet érintő fejlesztésekről, problémákról a szektorban működő vállalkozások első kézből értesülhessenek, illetve javaslatokat tegyenek a turisztika területén.

Az alakulóülésen Orosz Eszter, a Midmar Kft. ügyvezetője a város turisztikai stratégiáját ismertette, hangsúlyozva, a 2030-ig szóló koncepciót nemcsak a miskolci közgyűlés fogadta el, de a Magyar Turisztikai Ügynökség is szakmailag elismerően nyilatkozott róla.

A jövőbeli tervek kapcsán a szereplők megegyeztek abban, hogy koncepció készül a Miskolci Fürdők Kft. középtávú működésére vonatkozóan.

vissza