VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság

2023.06.02.

Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság

Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021–2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A hazai társfinanszírozással együtt összesen 2300 milliárd forint keretösszegű Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz továbbra is a legnagyobb hazai program, ezzel is jelezve a kormányzat elkötelezettségét a munkahelyek védelme, a gazdasági növekedés, a hazai vállalkozások versenyképességének fokozása és a fenntartható foglalkoztatás vonatkozásában.

A célok elérése érdekében a GINOP Plusz öt prioritása többek között a hazai kkv-szektor fejlesztését, vállalati kutatás-fejlesztési projektek támogatását, a fiatalok elhelyezkedését, aktív munkaerőpiaci programokat, valamint szakképzési és felsőoktatási fejlesztéseket célzó beavatkozásokat tartalmaz.

A koronavírus járvány, majd az energiaválság miatt kialakult gazdasági helyzetre tekintettel a GINOP Plusz keretében már nyolc, vállalkozásokat támogató felhívás megjelent hazai költségvetési előfinanszírozás segítségével, így több ezer kkv jutott hozzá közel 400 milliárd forint fejlesztési forráshoz. Ezekről a konstrukciókról, valamint a jövőbeni tervekről is egyeztetett a kormányzati és civil tagokat felsorakoztató monitoring bizottság, amelynek elnöke Lóga Máté, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára. (Gazdaságfejlesztési Minisztérium)

vissza