VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Mécsesek, virágok, koszorúk a NAV „célkeresztjében” a 43. héten

2022.10.24.

Mécsesek, virágok, koszorúk a NAV „célkeresztjében” a 43. héten

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az október 24-én kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

A 2022-es ellenőrzési terv

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2022 évi ellenőrzési tevékenysége során

– a jogkövető magatartást tanúsító és együttműködő adózók tevékenységének segítése céljából támogatást nyújt részükre a hibák, hiányosságok kijavítása érdekében,

– a szándékos adóelkerülést tanúsító adózókkal szemben határozottan, a jogszabályok által biztosított teljes eszköztárral fellép,

– a kockázatelemzések alapján a kockázatok súlya és az adózók jogkövetési hajlandósága szerint jogkövetési vizsgálatot, adó-, vámellenőrzést, vagy támogató eljárást folytat le.”

A NAV ellenőrzései 2022-ben négy területre irányulnak, a tervvel itt ismerkedhet meg alaposabban.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai

– 2021. júniusa óta ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

– 2022. szeptember 16. és november 13. között a budapesti piacokon, közterületeken értékesítőket, október 24. és november 1. között a – szintén budapesti – koszorú-, virág-, dísznövény- és ajándékárusokat, illetve jelmezkölcsönzőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 25. és november 1. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékárusokat, kereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 24. és 29. között Budapesten ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket és az ünnepekhez kapcsolódó termékek értékesítőit.  Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 25–26-án (kedd-szerda) Soltvadkerten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Az igazgatóság munkatársai október 24. és november 1. között a virágárusokat vizsgálják. Ellenőrzésre lehet számítani az üzletekben és a közterületeken, különösen a temetők környékén. Az adóellenőrök a nyugtaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését is vizsgálják.

Békés megye

Október 24. és 28. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei a megye virágboltjaiban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 26. és 28. között a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 24. és 31. között a koszorút, virágot, mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 24. és 28. között a közterületen és piacokon ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusítókat. Az revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 27-én a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják az üzletekben és közterületeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 26. és 28. között a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgépek szabályszerű használatát.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 24. és november 4. között a virágot, koszorút, mécsest értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. október 24. és 28. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– október 24. hétfő: Pásztói járás

– október 25. kedd: Balassagyarmati járás

– október 26. szerda: Szécsényi járás

– október 27. csütörtök: Bátonyterenyei járás

– október 28. péntek: Salgótarjáni járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virág-, koszorú-, illetve mécsesértékesítőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 24. és november 6. között a virágkereskedéseket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 17. és 28. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

– október 24. hétfő: Dunaföldvár

– október 25. kedd: Bonyhád

– október 26. szerda: Szekszárd

– október 27. csütörtök: Tamási

– október 28. péntek: Tolna

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 24. és 28. között az alábbi járásokban ellenőrzik a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vállalkozásokat:

– október 24. hétfő: Balatonfüred

– október 25. kedd: Veszprém

– október 26. szerda): Ajka

– október 27. csütörtök: Pápa

– október 28. péntek: Várpalota

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 14. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

 

vissza