VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Maradt esély az év végi egyszeri 100 ezer forintos bérkompenzációra?

2023.10.29.

Maradt esély az év végi egyszeri 100 ezer forintos bérkompenzációra?

A kormány elutasíthatja a munkáltatói és a munkavállalói érdekképviseleti szervezetek javaslatát az év végi nettó 100 ezer forintos, adó- és járulékmentes bérkifizetésre.

Néhány hete arról állapodtak meg a munkaadói és a munkavállalói szervezetek, hogy 2023 végén 100 ezer forintos egyszeri bérkompenzációt adhassanak a munkavállalóknak a reálbérek zuhanása miatt – írja a Portfolio. Ennek esélye azonban az elmúlt napokban érdemben csökkent.

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára arról beszélt a Portfolio megkeresésére, hogy tudomásuk szerint hivatalosan még nem utasította el a kormány a nettó 100 ezres javaslatot.

Ugyanakkor jelezte, hogy a cégvezetők más módon is támogatják munkavállalóikat az infláció elleni harcban. „A SZÉP-kártyákon mindig komoly összegek gyűlnek és gyűltek, a kisebb vállalkozások is mindent elkövetnek a munkavállalóik megtartásáért. A Covid-válság megmutatta, hogy sokkal nehezebb egy elvesztett munkatársat pótolni, mint erőfeszítéseket tenni a megtartásukért” – fogalmazott a VOSZ főtitkára.

„A bérmegállapodás megkötése továbbra is november második felében várható, a harmadik negyedéves gazdasági adatok, leginkább a GDP megismerését követően” – mondta Perlusz László, hozzátéve, hogy nem csak a jövő évi minimális bértételekről egyeztetnek, hanem a következő évek bérpolitikájáról és a bérekkel kapcsolatos EU-s irányelvekről is.

VOSZ

vissza