VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Krisán László: iszonyú forráséhség van a vállalatoknál

2023.05.05.

Krisán László: iszonyú forráséhség van a vállalatoknál

A vállalkozások próbálnak adaptálódni a gazdasági helyzethez, sokan jelezték, hogy likviditásra van szükségük – mondta előadásában Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a „Portfolio Hitelezés 2023” konferencián.

A bizonytalanság ott van a vállalkozók fejében. A vállalkozások most kivárnak, kiülik, próbálnak adaptálódni a gazdasági helyzethez – adott helyzetképet Krisán László. A vállalkozások 53 százaléka szerint nem annyira aggasztó, de nem is kedvező a helyzete. Iszonyú forráséhség van a vállalatoknál, mindössze 10 százalékuk nyilatkozott a KAVOSZ-nak arról, hogy egyáltalán nincs szüksége jelenleg friss pénzre, de sokan jelezték, hogy likviditásra szükségük van, és 25 százalékuk mondta, hogy beruházásra keresnek forrást – számolt be a vezérigazgató.

Egy másik fontos probléma, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő munkaerő. Rengeteg vállalkozó jelzett vissza a KAVOSZ-nak arról, hogy jelentős béremeléseket hajtottak végre. A vállalkozók fele fél a rezsiköltségek emelkedéstől, de nagyon kevesen állnak át energiahatékonyabb működésre – mondta el Krisán László.

vissza