VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Közel 450 millió forintos fejlesztés a borsodsziráki Policell Kft.-nél

2023.01.20.

Közel 450 millió forintos fejlesztés a borsodsziráki Policell Kft.-nél

A műanyagiparban tevékenykedő PoliCell Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 444,53 millió forint összköltségű fejlesztést hajtott végre Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei székhelyén, Borsodszirákon.

A beruházáshoz a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében 311,17 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A tavaly év végén megvalósult beruházás eredményeként a cég új gépeket szerzett be és helyezett üzembe, melyek a csomagolóanyag-gyártási kapacitás bővítését teszik lehetővé. A társaság gyártó és kiszolgáló ingatlanjai is megújultak. A Policell Kft. weboldala szerint a berendezések gyártósorba illesztéséhez szükséges volt a gyártócsarnok bővítése. Az irodaház teljes felújítására pedig azért volt indokolt, mert az épület a 80-as évek óta nem esett át jelentős átalakításon.

Az ingatlan tetőszerkezetén kialakítottak egy 17,2 kW teljesítményű napelemrendszert, amely részben fedezni fogja az épület elektromos energiaellátását. A fejlesztések mellett vezetői és menedzsment-tanácsadást, valamint informatikai képzést is igénybe vesz a cég.

A projekt jelentős mértékben hozzájárult a hátrányos helyzetű edelényi járás munkahelymegtartó-képességének növeléséhez és a Policell Kft. 79 fős személyzetének megőrzéséhez.

A nyilvános adatok szerint a cég 2020-ban 1,9 milliárd, 2021-ben 2,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig 216 millió és 233 millió forint volt.

A cég 2022-ben elnyerte a VOSZ Év Műanyagipari Vállalkozása díját Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A díjat decemberben Gergely Gábor ügyvezető vette át a Művészetek Palotájában Eppel Jánostól, a VOSZ elnökétől.

(MTI/VOSZ)

vissza