VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Kovács Patrik: a nemzetközi kapcsolatrendszerből a VOSZ tagjai is profitálhatnaknak

2022.10.26.

Kovács Patrik: a nemzetközi kapcsolatrendszerből a VOSZ tagjai is profitálhatnaknak

„A globális GDP 65 százalékát termelő OECD-tagállamok legfontosabb üzleti szervezeteinek együttműködésében komoly szerepe van a VOSZ-nak is.”

A „Business at OECD” (BIAC, az OECD Gazdasági és Ipari Tanácsadó Testülete) október 4-én ünnepelte Párizsban a 60 éves stratégiai együttműködését az OECD-vel, amelyen a több mint 7 millió vállalkozást képviselő globális hálózat legfontosabb vezetői, valamint kormányzati és OECD-tisztviselők vettek részt. 

Az eseményen a BIAC tagjai – az OECD-országok legjelentősebb üzleti és munkaadói szervezetei – személyesen találkoztak Mathias Cormann OECD-főtitkárral, valamint több mint 25 OECD-nagykövettel, az OECD szakmai vezetőivel, nemzetközi ágazati szervezetek társszakértőivel és globális vállalatok felsővezetőivel.

„Partnerségünket globális szinten az az igény inspirálja, hogy hidat kell építenünk a köz- és a magánszektor között annak érdekében, hogy az üzleti szférát partnernek tekintsék az előttünk álló kihívásokban” – mondta Rick Johnston, a szervezet elnöke.

Az ünnepi konferenciát Mathias Cormann, Rick Johnston és Hanni Rosenbaum, a BIAC ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Mindhárman kiemelték az OECD-vel fennálló stratégiai partnerség fontosságát, valamint azt a hatalmas értéket, amelyet ez az együttműködés teremt azáltal, hogy az üzleti szféra hangját becsatornázza a globális szakpolitika alkotási folyamatokba.

„A diplomácia múltja és jelene” című első panelbeszélgetés témája az volt, hogy az OECD-vel fennálló üzleti partnerség miként gyakorolt kézzelfogható hatást a legfontosabb OECD-s folyamatokra és szakpolitikákra, valamint jogi eszközökre az elmúlt 60 év során.

A második, „A diplomácia jelene és jövője” című kerekasztal a jelenlegi OECD-projekteket és üzleti ajánlásokat tekintette át. 

A harmadik panelbeszélgetésben részt vett Kovács Patrik, a VOSZ társelnöke, aki egyúttal a BIAC kkv- és vállalkozási bizottságának elnöki tisztét is betölti. A beszélgetés azokra a gazdasági és társadalmi kihívásokra összpontosított, amelyekkel a következő évtizedben szembe kell néznünk, és hogy a vállalkozások és a kormányok közötti párbeszéd milyen szerepet játszhat e kihívások kezelésében. 

„A BIAC az elmúlt 60 évben bizonyította, hogy globális vezető szerepe megkerülhetetlen és tagságán keresztül komoly befolyással rendelkezik a lokális és globális gazdasági és szakpolitikai folyamatokra. A globális GDP 65 százalékát termelő OECD-tagállamok legfontosabb üzleti szervezeteinek együttműködésében komoly szerepe van a VOSZ-nak is, mivel a kkv-k támogatása továbbra is az egyik legégetőbb nemzetközi téma, a BIAC kkv-bizottsága pedig, amelyet a VOSZ irányít, az egyik legaktívabb szakmai egység a szervezetben. A BIAC hálózat tagjaként így a VOSZ-tagok is porfitálhatnak a nemzetközi kapcsolatrendszerből” – hangsúlyozta Kovács Patrik.

VOSZ

 

vissza