VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a KKV szektorban

2023.07.30.

Iránytű a vállalkozásoknak – Tudástranszfer és szemléletformálás a KKV szektorban

A magyar gazdaság fejlődése szempontjából alapvető fontosságú a hazai vállalkozások több mint 95 százalékát kitevő, ugyanakkor digitális fejlettség tekintetében az uniós átlagtól jelentősen elmaradó mikro-, és kisvállalkozások számára a felzárkózás lehetőségének biztosítása.

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) – amely 1988 óta foglalkozik a vállalkozások gazdasági munkaadói érdekképviseletével – szervezésében megvalósuló fejlesztés eredményeként, egy olyan platform jön létre, amely segítségével elérhetővé válnak olyan 21. századi informatikai megoldások, amelyek segítik a vállalkozásokat a fejlődésükben és a fenntartható működésükben.

A projekt elsődleges célja az induló- és mikro vállalkozások segítése, hatékony működésének biztosítása egy virtuális inkubátorprogram keretében, egy átlátható platform és a vállalkozói profilok szerint testreszabott induló szoftvercsomagok biztosításával.

KKV Digitális Platform alapkoncepciója, hogy egy egységesen és könnyen kezelhetően gyűjti össze a digitális szolgáltatásokat és edukációs tartalmakat. A Platformra regisztráló mikro- és kisvállalkozások itt vehetik ingyenesen igénybe azokat a funkciókat, amelyek a napi működésükhöz és a hosszútávú fejlődésükhöz szükségesek. Többek között olyan funkciókat biztosít a rendszer, mint a számlázó, CRM-ügyfélkapcsolat kezelés, elektronikus aláírás és KKV minősítés, forráslehetőségek.

Emellett egy testreszabott vállalkozói profil, úgynevezett Vállalkozói Vezérlőpult formájában segítséget kívánunk nyújtani a vállalkozóknak abban, hogy jobban átlássák saját cégük működését és gazdálkodását, könnyen azonosíthassák a szükséges beavatkozási pontokat. Ezen keresztül, az érintett cégvezető naprakész információkat kaphat társaságáról, ügyintézési lehetőségeiről, egy központi helyről indíthatja el letöltött szoftvereit és láthatja át a működéséhez szükséges digitális lehetőségei széles körét.

A KKV Digitális Platform egyedisége abban áll, hogy döntéstámogató algoritmus segítségével proaktívan ajánl a felhasználóknak funkciókat, szolgáltatásokat, pályázatokat stb. Nem egy sokadik, passzív információ aggregáló weboldalt fejlesztünk, hanem egy korszerű, döntéstámogató algoritmusra épülő platformot. Ahelyett, hogy a kisvállalkozó keresne a kínálat dzsungelében úgy, hogy nem is tudja, valójában mire lenne szüksége, mi kínálunk a számára testre szabott digitális megoldásokat és tananyagokat.

Hazánkban a KKV-k aktivitása elmarad az EU átlagtól, ezért segíti a projekt a vállalkozásokat tudásanyaggal, informatikai induló szoftvercsomagokkal és virtuális inkubációval. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 1,100 milliárd forint, vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.vosz.hu oldalon olvashatnak.

vissza