VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

IPAR 4.0 KKV-K SZÁMÁRA

2019.03.24.

Mit nyerhet az Ön vállalkozása a program elvégzésével?
• Csökkentheti működési költségeit.
• Fokozhatja termelékenységét, csökkentheti a passzív termelési időket.
• Növelheti a versenyképességét.
• Beszállítói minősítéseknek felelhet meg.
• Új piacokra léphet.

Milyen szolgáltatásokat kínál az Ipar 4.0 Program az Ön vállalkozása számára? 

  • Átfogó információkat kínál fontos Ipar 4.0 megoldásokról, fogalmakról, szállítókról és aktuális hírekről.
  • Felmérheti szervezete Ipar 4.0 érettségi szintjét.
  • Demonstrációs szolgáltatásunk keretében 6 helyszínen 15 Ipar 4.0 megoldást tekinthet meg, információt kaphat az Ipar 4.0 rendszerek bevezetésével és üzemeltetésével kapcsolatban.
  • Delegált Ipar 4.0 tanácsadó segítségével készülhet fel cége modernizálására, mely során elsajátítja a modern termelésmenedzsment és az Ipar 4.0 megoldások tervezésének alapjait, vállalati esettanulmányokon és részletes technológiai bemutatókon keresztül. 
  • Ipar 4.0 tervezésben tanácsadókkal készítheti el részletes beruházási és projekttervét a bevezetni kívánt Ipar 4.0 megoldásokra.

Mit nyerhet az Ön vállalkozása a program elvégzésével?

  • Csökkentheti működési költségeit.
  • Fokozhatja termelékenységét, csökkentheti a passzív termelési időket.
  • Növelheti a versenyképességét.
  • Beszállítói minősítéseknek felelhet meg.
  • Új piacokra léphet.

A program főbb állomásai:

A projekt egymásra épülő részekből áll: demonstráció, felkészítés, tervezés. A lépcsőfokokat egymás után teljesítve, a hazai termelő kkv-k alkalmassá válnak arra, hogy Ipar 4.0 termelési rendszerek technológiai, ipari automatizálási és vezérlési megoldásaival növeljék hatékonyságukat, versenyképességüket.

  1. programba jelentkezni e honlap Belépés / Regisztráció oldalán lehet, a részt venni kívánó kkv regisztrálásával. A honlapon tájékoztató található a program részvételi feltételeiről, valamint a kkv-k átfogó információkhoz juthatnak a számukra releváns Ipar 4.0 megoldásokról, fogalmakról, szállítókról és aktuális hírekről.
  2. demonstrációs fázisban a résztvevő vállalkozások szakemberei élő gyári bemutatókon vehetnek részt az Ipar 4.0 Mintagyárakban, így első kézből szerezhetnek tapasztalatokat és információkat az Ipar 4.0 rendszerek bevezetésével és üzemeltetésével kapcsolatban. Mindemellett lehetőségük van az új technológiák megismerésére a BME "I" épületében működő Ipar 4.0 Technológiai Központban.
  3. felkészítési fázis során a vállalkozások a konzorcium által delegált Ipar 4.0 tanácsadó segítségével készülhetnek fel cégük modernizálására, amely során elsajátítják a modern termelésmenedzsment és az Ipar 4.0 megoldások tervezésének alapjait, vállalati esettanulmányokon és részletes technológiai bemutatókon keresztül mélyíthetik el tudásukat a számukra fontos megoldás területeken.
  4. tervezési fázisban az Ipar 4.0 tervezésben jártas tanácsadók részletes beruházási és projekttervet készítenek a bevezetni kívánt Ipar 4.0 megoldásokra.

Praktikus tudnivalók, ha belevág a programba:

  • Mennyi ideig tart a program? A demonstrációk látogatása átlagosan 1-1,5 hónapot, a teljes program pedig 4-6 hónapot vesz igénybe
  • Mennyi ideig kell nélkülözniük önt  a munkahelyén? A teljes program kb. nettó 60 óra, azaz 1,5 hét  
  • Hányan jöhetnek az egyes eseményekre? minden szakmai érdeklődőt szívesen látunk
  • Mennyibe kerül önnek? A program ingyenes!

Induljon el az Ipar 4.0 fejlesztés útján - regisztráljon honlapunkon személyesen, és regisztrálja cégét is,
hogy mielőbb részt vehessen Ipar 4.0 eseményeken a Mintagyárakban és a Technológiai Központban! Szeretné tudni, mik a regisztráció lépései?Olvassa el részletes ismertetőnket!


Az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt* – Magyarország újraiparosítási programjába illeszkedve – a konvergencia régiókban működő termelő kkv-k felzárkóztatásáról, versenyképességük javításáról szól. A GINOP-1.1.3-16 programot az IFKA és az IVSZ részvételével létrejött Konzorcium koordinálja.

Az Ipar 4.0 megoldások vállalkozásának versenyelőnyt, hatékonyságot, 
és agilitást biztosítanak, még gyorsan változó környezetben is!


A projekt célja a feldolgozóiparban működő hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások digitális transzformációjának elősegítése, az Ipar 4.0 termelési rendszereinek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési stb. megoldások iránti nyitottságának fokozása, fejlettségi szintjük és abszorpciós képességük növelése. Töltse le részletes projektismertetőnket, és ha van ismeretségi körében olyan kkv vezető, akit szintén érdekelhet az Ipar 4.0 program, kérjük, ossza meg vele is!

Az Ipar 4.0 Mintagyárakban és a Technológiai Központban rendezett programokon túl, a szemléletformálás részeként, egyrészt Modern Gyárak Éjszakája eseményt szervezünk a nagyközönség számára, különös tekintettel a kkv-k, az ipari munkavállalókra és pályaválasztás előtt álló fiatalokra, másrészt Ipar 4.0 Országjárás néven keretében országszerte sor kerül mobil Ipar 4.0 demonstrációkra.

*A 2017. június 13-ával hatályba lépett Támogatási Szerződés alapján a GINOP-1.1.3-16-2017-00001 kódszámú, Termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása nevű kiemelt projekt. Kedvezményezett: IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. december 15.

vissza