VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Indul a kezdő exportőrök felkészítése a külpiaci sikerekre

2022.01.14.

Januártól már igénybe vehetőek a Fit for Export pályázat szolgáltatásai. A Fit for Export projekt, az Európai Unió támogatásával nyújt professzionális felkészítést a hazai kis- és középvállalkozásoknak a külpiacokon való megjelenéshez. A 1,5 milliárd forintos keretösszegből 250 hazai vállalkozás kaphat képzést és megjelenési lehetőséget a nemzetközi felületeken. Külügyminisztérium konzorciumként felel.

A HEPA Magyar Export Fejlesztési Ügynökség küldetése a hazai export volumen növelése. A GINOP-1.3.7-19-2020-00001 kódszámú, Fit for Export pályázaton keresztül a hazai kkv-k felkészítéséhez, a külpiacokon való megjelenéséhez kíván hozzájárulni.

A támogatást elnyerő vállalkozások, exportérettségi szintjüknek megfelelően, elméleti képzések, gyakorlati tréningek és digitális szolgáltatások közül választhatnak. A külpiacokon való sikeres megjelenés záloga a megfelelő kapcsolatrendszer kialakítása. A Fit for Export a tudásanyag átadásán túl, elősegíti az első kapcsolatfelvételeket, a potenciális üzleti partnerek egymásra találását.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzorciumi tagként vesz részt a projektben. Célja az űriparban már aktív kis- és középvállalkozások exportképességének javítása, építve a magyar ESA-tagságra, az EU Űrprogramja által nyíló új lehetőségekre és Magyarország egyre bővülő kétoldalú űrügyi kapcsolataira.

A projekt célkitűzése, hogy legalább 250 hazai kkv részesüljön a kínált szolgáltatásokból. A pályázat benyújtására két lépcsőben van lehetőség. A pályázáshoz szükséges exportérettségi felmérést az előregisztráció során végezhetik el az érdeklődő vállalkozások. A kedvezményezett vállalkozások 2022 végéig vehetik igénybe a program keretében elérhető szolgáltatásokat.

A pályázat előregisztrációs oldala az alábbi linken érhető el:
https://exporterettseg.hepa.hu/index.php/hu/fitforexport

A projekt az Európai Unió támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 1,5 milliárd Ft keretösszeggel.
A programban elérhető szolgáltatásokról részletesen az alábbi linken olvashat:
https://hepa.hu/hirek/Tamogatas-kezdo-exportoroknek

Forrás: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

vissza