VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november utolsó és december első napjaiban?

2022.11.28.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai november utolsó és december első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 28-án kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

A 2022-es ellenőrzési terv

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2022 évi ellenőrzési tevékenysége során
– a jogkövető magatartást tanúsító és együttműködő adózók tevékenységének segítése céljából támogatást nyújt részükre a hibák, hiányosságok kijavítása érdekében,
– a szándékos adóelkerülést tanúsító adózókkal szemben határozottan, a jogszabályok által biztosított teljes eszköztárral fellép,
– a kockázatelemzések alapján a kockázatok súlya és az adózók jogkövetési hajlandósága szerint jogkövetési vizsgálatot, adó-, vámellenőrzést, vagy támogató eljárást folytat le.”

A NAV ellenőrzései 2022-ben négy területre irányulnak, a tervvel itt ismerkedhet meg alaposabban.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 24. és december 5. között ellenőrzik az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és bevásárló központokban az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.
– 2022. november 10. és 30. között a jövedéki terméket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket, kocsmákat, és italdiszkontokat ellenőrzik. A revizorok elsősorban a jövedéki termék beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, valamint az online pénztárgépekben rögzített forgalmi adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékek és népszerű ajándékok árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. A revizorok megjelenésére munkaidőn túl és hétvégén is számítani kell.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 28. és december 4. között
– kedden Pécsett, a Siklósi úti Zone Bevásárlópark üzleteiben,
– szerdán Pellérden, Kővágószőlősön és Bicsérden az élelmiszerboltokban,
– csütörtökön pedig Pécsett a könyvesboltokban
ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 29-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. novemberben a megyei piacokon, közterületen árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai decemberben a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony), szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 25. és december 31. között ellenőrzik az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és üzletekben az ünnepekhez (mikulás, advent, karácsony, szilveszter) köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 21-től a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony, szilveszter), szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 28. és december 2. között az édesség- és ajándékboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
november 28. hétfő: Bátaszék
november 29. kedd: Paks
november 30. szerda: Hőgyész, Döbrököz
december 1. csütörtök: Simontornya
december 2. péntek: Szekszárd

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 16. és december 24. között a kitelepüléseken, piacokon, adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítóit, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 28. és december 2. között az alábbi járásokban ellenőrzik az ajándék- és édességkereskedőket:
november 28. hétfő: Veszprém,
november 29. kedd: Balatonfüred
november 30. szerda: Várpalota
december 1. csütörtök: Tapolca
december 2. péntek: Ajka
A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 25. és december 31. között az ünnepi időszakhoz kapcsolódó, szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

 

vissza