VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június elején?

2024.06.02.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június elején?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 3-án kezdődő héten.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A NAV 2024-re a rendelkezésére álló adatvagyon felhasználásával, célzott kockázatelemzéssel és a gazdasági folyamatokhoz igazodva határozta meg az ellenőrzések irányát. A NAV az ellenőrzések típusát az adózók magatartásának függvényében választja meg; kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májustól a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a tevékenységük bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét.
Júniustól az igazgatóság munkatársai a régió székhelyszolgáltatói által biztosított címekre bejelentkezett adózókat ellenőrzik. Vizsgálatra számíthatnak még a kiemelt adójogi kockázatú vállalkozások közül azok, amelyek elmulasztották bevallási kötelezettségüket vagy a bevallásaik nincsenek összhangban az adóhatósági rendszeradatokkal.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyári időszak közeledtével a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya Vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 3. és 9. között
– hétfőn Pécsett, a dohányboltokat,
– csütörtökön Mohácson, a pékségeket és pizzériákat,
– pénteken szintén Pécsett, az építőanyag-kereskedőket, valamint
– a hét minden napján a vármegyében árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket
ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak
– Szigetváron, a „SzigetvárRock” rendezvény árusai is.
Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 3-án a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai júniusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.
A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 21. és augusztus 31. között ellenőrzik a szezonális zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága június 3. és 7. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– június 3. hétfő: Pásztói járás
– június 4. kedd: Balassagyarmati járás
– június 5. szerda: Bátonyterenyei járás
– június 6. csütörtök: Rétsági járás
– június 7. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 23. héten a szezonálisan nyitvatartó vendéglátóhelyeken és üzletekben ellenőriznek. A revizorok vizsgálják, hogy az ismét üzembe helyezett pénztárgépeknél a szüneteltetés végét bejelentették-e az adózók, illetve a pénztárgépekből beérkeznek-e a forgalmi adatok. Az ellenőrzések továbbá kiterjednek az online vásárlásokra és a jövedéki termékek ellenőrzésére. A vizsgálatok a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 3. és 7. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– június 3. hétfő: Tolna
– június 4. kedd: Fadd, Gerjen
– június 5. szerda: Simontornya
– június 6. csütörtök: Szekszárd
– június 7. péntek: Decs

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 3. és 7. között a veszprémi és balatonalmádi járásban ellenőrzik a vendéglátóhelyeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 13. és június 10. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, a palántákat értékesítőknél, valamint az építőipari vállalkozásoknál ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

vissza