VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június elején?

2023.06.05.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június elején?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 5-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Kiemelt ellenőrzés

A NAV a korábbi ellenőrzések tapasztalatai alapján 2023. június 1-től fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket. A revizorok főként azokat az automatákat vizsgálják, ahol az üzemeltető
– bejelentette a szüneteltetést vagy a tevékenység megszüntetését, illetve
– nem tett eleget az üzembehelyezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek, tehát nem jelentette be az automatát, nem kért, vagy nem helyezte ki a regisztrációs számot.
Az ellenőrök emellett országszerte bárhol vizsgálhatják a berendezések szabályszerű működését.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 12. és 16. között a főváros VI–VII. kerületének turisták által látogatott területeit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek értékesítését vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az iskolai ballagások közeledtével a virág-, ajándék-, valamint ékszerboltokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Az igazgatóság munkatársai a vármegye strandjain és fürdőiben, illetve vendéglátóhelyein, fesztiválokon és rendezvényeken, valamint a fagylaltárusoknál és a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai június 5. és 11. között,
– kedden Beremenden a Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor utcai üzleteket,
– szerdán Pécsett, a kórházbüféket,
– csütörtökön pedig szintén Pécsett, az Ybl Miklós utcai boltokat és vendéglátóhelyeket
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei június 5. és 9. között a távol-keleti árukat értékesítőknél vizsgálják a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, akár többször is.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 9. között az epret árusítóknál és a szezonális kitelepüléseken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését. 

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. júniusban a közterületi szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai a 22. és 23. héten a szezonális zöldség - és gyümölcsértékesítőket ellenőrzik az üzletekben és a kitelepüléseken. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. június 5. és 9. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– június 5. hétfő: Salgótarjáni járás
– június 6. kedd: Bátonyterenyei járás
– június 7. szerda: Balassagyarmati járás
– június 8. csütörtök: Szécsényi járás
– június 9. péntek: Pásztói járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben és falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 11. között a vállalkozásokat ellenőrzik Dabason. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 22-23. héten a szépségápolással foglalkozókat, a fodrászatokat, valamint a fizikai közérzetjavító szolgáltatókat ellenőrzi. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 9. között a vendéglátóhelyeket, elsősorban az ételkiszállítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– június 5. hétfő: Dunaföldvár
– június 6. kedd: Paks
– június 7. szerda: Szekszárd
– június 8. csütörtök: Dombóvár
– június 9. péntek: Tolna

Vas vármegye

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 31. és június 15. között a számítástechnikai üzletekben és a ruhakereskedőknél ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az igazgatóságának munkatársai 2023 júniusában a zöldség- és gyümölcskereskedőknél is ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. június 5. és 9. között az alábbi járásokban ellenőrzik a cukrászdákat és a fagylaltozókat:
– június 5. hétfő: Balatonalmádi
– június 6. kedd: Veszprém
– június 7. szerda: Balatonfüred
– június 8. csütörtök: Tapolca
– június 9. péntek: Várpalota
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

vissza