VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai január negyedik hetében?

2023.01.23.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai január negyedik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 23-án kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai (2021. júniusa óta) a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat ellenőrzik, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 23. és 29. között
– kedden Pécsett a zöldség-és gyümölcsárusoknál,
– szerdán Szigetváron és Szentlőrincen a dohányboltokban,
– csütörtökön szintén Pécsett, a bútorboltokban
ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. januárban a megyei papír- és írószerüzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 23-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– január 23. hétfő: Jászapáti és környéke
– január 24. kedd: Jászberény és környéke
– január 25. szerda: Törökszentmiklós és környéke
– január 26. csütörtök: Karcag és környéke
– január 27. péntek: Szolnok és környéke
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 23. és 27. között az iskolai és munkahelyi büféket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. január 23. és 27. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– január 23. hétfő: Balassagyarmati járás,
– január 24. kedd: Bátonyterenyei járás,
– január 25. szerda: Pásztói járás,
– január 26. csütörtök: Salgótarjáni járás,
– január 27. péntek: Szécsényi járás.
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pizzériákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 4. héten azoknál az adózóknál ellenőriz, ahol az online pénztárgépekből érkező adatok alapján az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Az ellenőrzések a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint  a 2022. év végi leltárak meglétét is vizsgálják a revizorok.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

vissza