VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai január második hetében?

2023.01.09.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai január második hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül(hetne), hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 9-én kezdődő héten. Ne számítsunk információcunamira.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai (2021. júniusa óta) a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat ellenőrzik, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 9. és 15. között
– kedden Pécsett, az edzőtermekben,
– szerdán Mohácson, a gépjárműalkatrész-kereskedőknél,
– csütörtökön pedig Pécsett, a pizzériákban
ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye ipari udvaraiban, műhelyközpontjaiban a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

A többi igazgatóság egyelőre nem nyilatkozott a terveiről, de nem ismerjük a NAV 2023-as ellenőrzési tervét sem.

 

vissza