VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az új év első napjaiban?

2023.01.02.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az új év első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre 2023 első napjaiban. Az igazgatóságok nagy részének nincs előre bejelentett programja.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai (2021. júniusa óta) a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat ellenőrzik, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai január 2. és 8. között szerdán Kozármislenyben és Pécsváradon a pékségekben, csütörtökön Pécsett, a Bajcsy-Zsilinszky utcában működő üzletekben, pénteken pedig szintén Pécsett, a belvárosi kávézókban ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Békés megye

Január 2. és 6. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye piacain, valamint Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Szarvas, Szeghalom városokban és a környező településeken ellenőriznek. A revizorok próbavásárolnak és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják, akár többször is.

 

vissza