VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az év utolsó napjaiban?

2022.12.27.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az év utolsó napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az év utolsó hetében.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai
– 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.
– 2022 decemberében Budapesten ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó vásárokon, kitelepüléseken, üzletekben működő, szezonális termékek értékesítőit és a vendéglátóhelyeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékek és népszerű ajándékok árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. A revizorok megjelenésére munkaidőn túl és hétvégén is számítani kell.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai december 26. és január 1. között
– kedden Pécsett, a belvárosi vendéglátóhelyeken ellenőriznek,
– csütörtökön és pénteken a megye egész területén ellenőrzik a szilveszterhez és az újévhez köthető szezonális termékeket árusítókat.
Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Békés megye

2022. december 27. és 31. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei a Békés megyei tűzijátékárusokat és az élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a kitelepüléseken, piacokon, adventi vásárokon az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. decemberben a megyei piacokon, közterületen árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai decemberben a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi, szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 25. és december 31. között ellenőrzik az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és üzletekben az ünnepekhez (mikulás, advent, karácsony, szilveszter) köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 21-től a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony, szilveszter) szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. december 5. és 30. között az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítóinál – piacokon, bevásárlóközpontokban, kitelepüléseken – ellenőrzik  a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást. Az építkezéseken továbbra is vizsgálják a szabályos foglalkoztatást.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. november 25. és december 31. között az ünnepi időszakhoz kapcsolódó, szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

 

vissza