VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az év nyolcadik hetében?

2023.02.20.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az év nyolcadik hetében?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 20-án kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 20. és 26. között
– hétfőn Pécsett, a jelmezkölcsönzőket és a használtruha-kereskedőket,
– szerdán szintén Pécsett a szálláshely-szolgáltatókat,
– csütörtökön pedig Mohácson a gyógyszertárakat
ellenőrzik. A Mohácsi Busójáráson a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 25. és 26. között az V. Debreceni Tetováló Expón és annak környékén a kiskereskedőket, a szolgáltatókat és a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A revizorok a megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. februárban a jelmezkölcsönzőket és szoláriumokat ellenőrzik a megye területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 8. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 20. hétfő: Kunszentmárton és környéke
– február 21. kedd: Jászapáti és környéke
– február 22. szerda: Karcag és környéke
– február 23. csütörtök: Túrkeve és környéke
– február 24. péntek: Szolnok és környéke
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között – célzott kiválasztás alapján – azon adózókat ellenőrzik, akik több üzembe helyezett pénztárgéppel rendelkeznek, mint az általuk bejelentett foglalkoztatottak száma. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 20. és 24. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 20. hétfő: Balassagyarmati járás
– február 21. kedd: Pásztói járás
– február 22. szerda: Rétsági járás
– február 23. csütörtök: Bátonyterenyei járás
– február 24. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben, falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– február 20. hétfő: Simontornya, Tolnanémedi
– február 21. kedd: Bonyhád
– február 22. szerda: Szekszárd
– február 23. csütörtök: Tamási
– február 24. péntek: Paks

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között az alábbi járásokban ellenőrzik a vendéglátóhelyeket:
– február 20. hétfő: Ajka
– február 21. kedd: Tapolca
– február 22. szerda: Devecser
– február 23. csütörtök: Veszprém
– február 24. péntek: Várpalota
A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és március 10. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

vissza