VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a tél utolsó és a tavasz első napjaiban?

2023.02.27.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a tél utolsó és a tavasz első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 27-én kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai február 27. és március 5. között
– kedden Siklóson, a pékségeket és kávézókat,
– csütörtökön Pécsett a szoláriumokat,
– pénteken pedig a Pécsi Vásárcsarnokban a zöldség- és gyümölcskereskedőket
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 28-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 9. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 27. hétfő: Tószeg és környéke
– március 1. szerda: Jászfényszaru
– március 2. csütörtök: Kisújszállás és környéke
– március 3. péntek: Újszász és környéke
A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 27. és március 3. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 27. és március 3. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– február 27. hétfő: Pásztói járás
– február 28. kedd: Balassagyarmati járás
– március 1. szerda: Salgótarjáni járás
– március 2. csütörtök: Rétsági járás
– március 3. péntek: Salgótarjáni járás.
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a cipő- és ruhaüzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A helyszíni ellenőrzési szakterület ellenőrei a „Nőnap” napjához kacsolódóan a 2023. március – március 8. időszakban fokozottan ellenőrizik az illetékességi területen működő virág-ajándék üzleteket, továbbá a megye piacain és közterületein alkalmi jelleggel megjelenő virágárusokat valamint kiemelt figyelmet fordítanak a virágpiacok ellenőrzésére. Az ellenőrzéssorozat során elsődlegesen számla- és nyugtaadási, az online pénztárgépekkel kapcsolatos, valamint foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentési kötelezettségének teljesítésére irányuló ellenőrzések kerülnek lefolytatásra.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 9. héten a ruházati-, fehérnemű- és cipőkereskedőknél, az ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál és az építkezéseken ellenőriz. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, az év végi leltár meglétét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 27. és március 3. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– február 27. hétfő: Tolna, Fadd
– február 28. kedd: Paks
– március 1. szerda: Szekszárd
– március 2. csütörtök: Dombóvár
– március 3. péntek: Bátaszék

Zala vármegye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 10. és március 10. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

 

vissza