VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a tavasz utolsó és a nyár első napjaiban?

2023.05.30.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a tavasz utolsó és a nyár első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 29-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. május 18. és 31. között Budapesten ellenőrzik a zöldség-, gyümölcskereskedőket, illetve a szezonális kitelepüléseken értékesítőket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai május 29. és június 4.  között
– szerdán Pellérden és Görcsönyben a vendéglátóhelyeket,
– csütörtökön Pécsett, az eperárusokat,
– pénteken pedig szintén Pécsett a Konzum Áruház üzleteit
ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye ipari és kereskedelmi telephelyein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés vármegye

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 29. és június 2. között a vármegye pékségeiben a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát vizsgálják.

Fejér vármegye

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai 2023. május 15. és 31. között a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 30. és június 2. között az epret árusítóknál és a szezonális kitelepüléseken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését. 

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves vármegye

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. májusban a közterületeken zöldségpalántákat, virágot árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai
– májusban a vendéglátóegységeket üzemeltető vállalkozásokat
– a 22. és 23. héten a szezonális zöldség- és gyümölcsértékesítőket
ellenőrzik megyében, illetve az üzletekben és a kitelepüléseken. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 30. és június 2. között a cukrászdákat és a fagylaltozókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. május 30. és június 2. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– május 30. kedd: Pásztói járás
– május 31. szerda: Szécsényi járás
– június 1. csütörtök: Salgótarjáni járás
– június 2. péntek: Balassagyarmati járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedésekben, valamint a szezonális kitelepüléseken. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest vármegye

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 30. és június 4. között a vállalkozásokat ellenőrzik Maglódon és Gyömrőn. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 22–23. héten a szépségápolással foglalkozókat, a fodrászatokat, valamint a fizikai közérzetjavító szolgáltatókat ellenőrzi. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. május 30. és június 2. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket, valamint a palántaárusokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét.

Az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna vármegye

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 30. és június 2. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– május 30. kedd: Paks
– május 31. szerda: Szekszárd
– június 1. csütörtök: Simontornya
– június 2. péntek: Szedres

Zala vármegye

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. május 10. és június 2. között a szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőknél, a kertészeteknél, valamint a palántákat értékesítőknél ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

vissza