VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 24. héten?

2022.06.13.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 24. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 13-án kezdődő héten.

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

A 2022-es ellenőrzési terv

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2022 évi ellenőrzési tevékenysége során

– a jogkövető magatartást tanúsító és együttműködő adózók tevékenységének segítése céljából támogatást nyújt részükre a hibák, hiányosságok kijavítása érdekében,

– a szándékos adóelkerülést tanúsító adózókkal szemben határozottan, a jogszabályok által biztosított teljes eszköztárral fellép,

– a kockázatelemzések alapján a kockázatok súlya és az adózók jogkövetési hajlandósága szerint jogkövetési vizsgálatot, adó-, vámellenőrzést, vagy támogató eljárást folytat le.”

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2021. júniusa óta ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Az igazgatóság munkatársai emellett

– június 15. és július 31. között a fagylaltozókat, cukrászdákat, kürtőskalács-árusokat

– június 1. és 30. között a kitelepüléseken, piacokon értékesítő szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőket, illetve a kávé-, kávéőrlemény forgalmazókat

ellenőrzik Budapesten. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az alapanyagok beszerzését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

– júniusban a vendéglátókat ellenőrzik, a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását;

– szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat; az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják. A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. (A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.)

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 13. és 19. között

– kedden a harkányi strand vendéglátóhelyein,

– szerdán Mohácson, a fagylaltozókban,

– csütörtökön pedig Pécsett, a Forrás üzletház ruhaboltjaiban

ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 13. és 17. között a pékségekben vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. június 16-án és 17-én Miskolcon, a Búza téri piacon vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022 júniusában a megyében ellenőrzik a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőket. A revizorok ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. júniusban a megyei fagylaltozókban, cukrászdákban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 23. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– június 13. hétfő: Szolnok

– június 14. kedd: Kunmadaras, Tiszafüred, Tiszaderzs

– június 15. szerda: Mezőtúr, Túrkeve, Kuncsorba

– június 16. csütörtök: Karcag, Kenderes, Kisújszállás

– június 17. péntek: Szajol, Törökszentmiklós

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. június 13. és 17. között a kitelepüléseken, piacokon értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. június 13. és 17. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– június 13. hétfő: Bátonyterenyei járás

– június 14. kedd: Salgótarjáni járás

– június 15. szerda: Balassagyarmati járás

– június 16. csütörtök: Pásztói járás

– június 17. péntek: Szécsényi járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a nemesfém-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 23–24. héten a fagylaltozóknál, a vendéglátóknál és az építkezéseken ellenőriz. A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. június 13. és 24. között a strandokat, fürdőket, valamint a hozzájuk kapcsolódó vendéglátóhelyeket és szolgáltatásokat ellenőrzik. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

– június 13. hétfő: Dunaföldvár

– június 14. kedd: Simontornya, Kisszékely

– június 15. szerda: Szekszárd

– június 16. csütörtök: Tamási

– június 17. péntek: Paks

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 24. héten az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– június 13–14. hétfő–kedd: Nagykanizsai járás

– június 15–16. szerda–csütörtök: Keszthelyi járás

– június 17. péntek: Zalaszentgróti járás

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát ellenőrzik.

 

vissza