VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 16. héten?

2023.04.17.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 16. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az április 17-én kezdődő héten.

A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai és a részletes, 2023-as ellenőrzési terv is.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 17. és május 14. között a szoláriumokban, illetve az egyéb fizikai-közérzetjavító szolgáltatóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai április 17. és 23.  között
– kedden Pécsett, a Király utcai és a Széchenyi téri cukrászdákban,
– szerdán Szigetváron, a Zrínyi téri és a József Attila utcai vendéglátóhelyeken,
– csütörtökön pedig Mohácson, az építőanyag-kereskedőknél
ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. április 17. és 20. között Szirmabesenyőn, Sajókeresztúron és Sajóbábonyon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, továbbá a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését.

Heves vármegye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. áprilisban a közterületeken zöldséget-, gyümölcsöt árusító vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 16. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– április 17. hétfő: Tiszaföldvár és környéke
– április 18. kedd: Jászberény és környéke
– április 19. szerda: Szolnok és környéke
– április 20. csütörtök: Kunszentmárton és környéke
A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. április 17. és 21. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:
– április 17. hétfő: Balassagyarmati járás
– április 18. kedd: Pásztó járás
– április 19. szerda: Szécsényi járás
– április 20. csütörtök: Rétsági járás
– április 21. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a számítástechnikai, valamint műszaki eszközöket, berendezéseket árusítóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest vármegye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. április 1. és 30. között Nagykőrös, Szigethalom, Veresegyház, Monor, Szentendre, Zsámbék, Érd, Vác, Budaörs, Százhalombatta, Cegléd, Dabas, Nagykáta településeken a piacokat, kitelepüléseket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy vármegye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 16. héten a vendéglátóegységekben és az építkezéseken ellenőriz. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. április 17. és 22. között az alábbi településeken ellenőriznek:
– április 17. hétfő: Újfehértó, Nyíregyháza, Rakamaz
– április 18. kedd: Újfehértó, Gyulaháza
– április 19. szerda: Kisvárda, Nyírkarász
– április 20. csütörtök: Nyírpilis, Encsencs
– április 21. péntek: Nyíregyháza
– április 22. szombat: Nyíregyháza
A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát, különösen a pénzkészlet egyezőséget, az adatkapcsolatot, valamint az éves felülvizsgálat elvégzését. Az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos

Tolna vármegye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. április 17. és 21. között az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:
– április 17. hétfő: Tolna
– április 18. kedd: Paks
– április 19. szerda: Dombóvár
– április 20. csütörtök: Bonyhád
– április 21. péntek: Szekszárd

Veszprém vármegye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. április 17. és 21. között az alábbi járásokban ellenőrzik a számítástechnikai és telekommunikációs termékek kereskedőit:
– április 17. hétfő: Várpalota
– április 18. kedd: Veszprém
– április 19. szerda: Balatonfüred
– április 20. csütörtök: Pápa
– április 21. péntek: Ajka
A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

vissza