VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Gulyás Gergely: már októberben 1 számjegyű lehet az infláció

2023.07.30.

Gulyás Gergely: már októberben 1 számjegyű lehet az infláció

„Az inflációt is le fogjuk törni, a kormány gyors inflációcsökkenéssel számol” – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az infláció letöréséért sokat tett a kormány, ezt szolgálták az árstopok és ezt szolgálja a kötelező akciózás is, amely eddig 10 százalékos árkedvezményt jelentett meghatározott termékkörre, de ez augusztus 1-jével 15 százalékra emelkedik – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Hozzátette: ha minden jól megy, már októberben egyszámjegyű lesz az infláció, ez azt jelenti, hogy mostantól minden hónapban 2-3-4 százalékos inflációcsökkenés lesz.

A tárcavezető a gazdasági helyzettel kapcsolatban kifejtette: az orosz-ukrán háború által kiváltott rendkívül nehéz helyzet valamelyest javulni látszik. Javuló gazdasági kilátásokkal lehet számolni, a gazdasági növekedés a második félévben gyorsulni fog – jelentette ki.

Úgy vélte, hogy az év egészére reálisnak tűnik a költségvetésben rögzített 1,5 százalékos, de legalább 1 százalékos gazdasági növekedés, a jövő évben pedig teljesíthető a 4 százalékos gazdasági növekedés. (MTI)

vissza