VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Felkérés kérdőív kitöltésére a koronavírus hazai kkv-kra gyakorolt hatásairól

2020.03.28.

A globális koronavírus járvány okozta gazdasági hatások negatívan érintik a vállalatok mindennapi működését, termelését, bevételtermelő képességét, likviditását, ezáltal adósságszolgálati és hitelfelvételi képességét. A megfelelő válaszlépések azonosítása érdekében a Magyar Nemzeti Bank kiemelt feladatként kezeli, hogy folyamatosan nyomon kövesse a gazdaságban zajló folyamatokat.

Különösen fontosnak tartjuk a koronavírus hazai mikro-, kis- és középvállalatokra gyakorolt hatásainak felmérését annak érdekében, hogy olyan gazdaságélénkítő intézkedések szülessenek meg, amelyek érdemi segítséget jelentenek a kkv-nak az elkövetkező időszakban. A jelenlegi és potenciálisan kialakuló kihívások megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen, hogy a döntéseket a lehető legszélesebb körű információk alapján hozzuk meg.

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény adta keretek között néhány olyan kérdés megválaszolásában szeretnénk együttműködésüket kérni, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a koronavírus vállalkozására gyakorolt hatásairól. Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy kitöltik az MNB honlapján az alábbi hivatkozáson elérhető kérdőívet 2020. április 2-ig. A kitöltés mintegy 20 percet vesz igénybe.

https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=132447139&lng=hu-HU

Az adatszolgáltatás nem kötelező! Az adatgyűjtés statisztikai célra történik. Válaszaikat, amelyeket összesítve, elemzési célokra kívánunk felhasználni, kizárólag az MNB fogja megismerni. A kérdőívben nem kérdezünk rá olyan egyedi adatra, amely lehetővé teszi a vállalkozás beazonosítását, tehát a válaszadás anonim; egyedi, illetve személyes adatok kezelésére nem kerül sor.

Együttműködésüket megköszönve,

tisztelettel:

 

                  Nagy Márton

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke

vissza