VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Duplázás a Széchenyi Kártya Programban

2023.08.01.

Duplázás a Széchenyi Kártya Programban

Augusztus 1-től 1 milliárd Ft összegre emelkedik a Széchenyi Kártya Program beruházási hiteleinek felső határa, és duplájára, 400 millió forintra emelkedik a lízíngkonstrukció keretösszege is.

A Széchenyi Kártya Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókban 2023. augusztus 1-jétől 1 milliárd forintra emelkedik a maximálisan igényelhető hitelösszeg.

A KAVOSZ Zrt. a vállalkozói visszajelzések alapján kezdeményezte a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál (GFM) a beruházási hiteltípusok korábbi 500 millió forintos maximális hitelösszegének megduplázását annak érdekében, hogy a kkv-k még szélesebb köre élhessen a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvezményes lehetőségeivel.

A kormány a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, ennek elősegítése érdekében született az a döntés, hogy a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Beruházási Hitel MAX+ konstrukciók maximálisan igényelhető hitelösszege 1 milliárd forintra, a Széchenyi Lízing MAX+ konstrukcióban igényelhető összeg szintén duplájára, vagyis 200 millió forintról 400 millió forintra emelkedik.

Mindhárom finanszírozási lehetőség továbbra is a legalacsonyabb, évi nettó FIX 5 százalékos kamat mellett érhető el.

A hír bejelentése kapcsán kiadott GFM sajtóközleményben a szaktárca államtitkára Lóga Máté kiemelte: "A Széchenyi Kártya Program - a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal együtt - jelentős mértékben, nagyságrendileg 1,2 százalékponttal járul hozzá a gazdasági növekedéshez, így a munkahelyek megőrzéséhez".

Hozzátette, hogy a 2023 elején elindult Széchenyi Kártya MAX+ Program keretében 2023. július 31-ig közel 30 ezer kérelem került befogadásra, mintegy 1200 milliárd forint értékben, amelyből már 600 milliárd forintnyit tesz ki a leszerződött ügyletek állománya. Lóga Máté emlékeztetett arra, hogy a Széchenyi Kártya Program 2002 óta, tehát több mint két évtizede segíti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások aktuális finanszírozási szükségleteinek kielégítését. A Program keretében befogadott ügyletek száma mára már átlépte a 600 ezret, a szerződött ügyletek száma pedig meghaladta a 460 ezret.


A Széchenyi Kártya Program MAX+ hiteleire vonatkozó részletes információk, Üzletszabályzatok és az igényléshez szükséges dokumentumok elérhetőek a www.kavosz.hu oldalon, így a vállalkozásoknak lehetősége nyílik az igénylési feltételek és a kondícióik megismerésére, és az adott konstrukció igénylési dokumentációjának összeállítására, előkészítésére.IGÉNYLÉS ESETÉN KERESSE FEL A VOSZ Megyei irodáját:

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)
3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 80. fszt. 5.
Tel: 46/413-643 Mobil: 70/319-4369
E-mail: info@voszborsod.hu

vissza