VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Csődhullám fenyegethet a VOSZ főtitkára szerint

2022.09.05.

Csődhullám fenyegethet a VOSZ főtitkára szerint

Bezárási hullámot indíthat el a folyamatos energiadrágulás a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint.

Többen és hosszabb időre húzhatják le a rolót, mint a koronavírus-járvány miatt. A cégek egy részének olyan magasra kellene emelnie az árait, amit képtelenek kifizetni a vásárlói – mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az RTL Klub híradójában.

„Eljöhet egy olyan pont ősszel, télen vagy a jövő év első hónapjaiban, amikor már nem megy tovább, amikor már nem lehet a veszteséget tovább finanszírozni, ez valóban a tevékenység felfüggesztéséhez vezethet, illetve akár tömeges cégbezárásokhoz is vezethet – fogalmazott Perlusz László.

A cégek nagy részének októbertől kell magasabb rezsit fizetnie, mert akkor jár le a még kedvezőbb árú, éves energiaszerződése.

„Beszéltem sok vállalkozással, szerencsésnek mondhatja magát az, aki a tavalyihoz képest hat-nyolcszoros áron, de fixáras szerződést tudott kötni egy évre” – tette hozzá a VOSZ főtitkára.

vissza