VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Budapesten tanácskozott a Munkaadók Nemzetközi Szövetsége

2022.09.15.

Budapesten tanácskozott a Munkaadók Nemzetközi Szövetsége

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) meghívására Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének (IOE International Organization of Employers) Európai és Közép-Ázsia csoportja.

A tanácskozás házigazdája a nemzetközi szövetség két magyar tagja, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége volt.

A két magyar szövetség vezetője megnyitójában ismertette a magyar munkaadók helyzetét. A bevezető előadást Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tartotta a magyar gazdaság helyzetéről.

A több mint 30 országból érkező résztvevő olyan problémákkal foglalkozott, mint a gazdasági változások, a fenntarthatóság, a száguldó energiaárak, a szakemberhiány éa a nemzetközi támogatások rendszere.

A tanácskozáson kiemelt hangsúlyt kapott a munkaadókra háruló kötelezettségek, feladatok elemzése. A bemutatott jó gyakorlatok a résztvevők reményei szerint a fejlődés stabil építőkövei lesznek. Külön téma volt a fiatal Közép-Ázsiai szövetségek munkájának támogatása és az együttműködés erősítése.

vissza