VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Béremelést lengetett be Orbán Viktor: ezt üzente a magyar melósoknak

2023.08.25.

Béremelést lengetett be Orbán Viktor: ezt üzente a magyar melósoknak

Kormányülésről jelentkezett be Orbán viktor miniszterelnök: pár sorban megüzente, hogy ismét dolgoznak, letörik az inflációt és emelik béreket.

"Augusztusi kormányülés. Munka van bőven: az inflációt letörjük, de itt nem állunk meg! Beindítjuk a gazdasági növekedést és tovább fogjuk emelni a béreket!" - jelezte a miniszterelnök Facebook posztjában.

Orbán Viktor feltehetően a minimálbérre gondolt, valamint a garantált bérminimumra. Augusztus végén indulnak ugyanis a tárgyalások a minimálbér évközi emeléséről: az idén 18 százalékos éves inflációval számoló, VOSZ által képviselt munkaadók azt szorgalmazzák, hogy a bérekben inkább 2024-től ismerjék el általánosan az idei fizetésekből hiányzó részt – adott esetben egy 10 százalék közeli emeléssel, 5–6 százalékos infláció mellett –, addig is a kormány biztosítson célzott támogatást a leginkább rászoruló vállalkozásoknak. A jelenlegi gazdasági környezetben abban nem lehet bízni, hogy átfogó adócsökkentéssel – például a szociális hozzájárulási adónál – kapjanak állami segítséget a kkv-k – vázolta a helyzetet a Perlusz László, a bértárgyalásokon az asztalnál helyet kapó Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

vissza