VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Ádám Imre: A VOSZ a döntéshozókhoz is eljuttatja a vállalkozók véleményét

2022.12.07.

Ádám Imre: A VOSZ a döntéshozókhoz is eljuttatja a vállalkozók véleményét

A vállalkozásfejlesztési politika aktuális kérdéseiről, megújításának lehetőségeiről az Egyensúly Intézet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével partnerségben indított konzultációt. A rendezvénysorozat ma Miskolcon folytatódott.

Miskolc adott otthont az Egyensúly Intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által szervezett konzultációk soron következő rendezvényének december 7-én. A tíz vidéki nagyvárost érintő eseménysorozaton több mint kétszáz gazdasági és politikai szereplővel, polgármesterekkel, helyi képviselőkkel, kis- és közepes vállalkozások döntéshozóival folytatnak párbeszédet.

Ádám Imre, a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke, a VOSZ elnökhelyettese (a fotón) a rendezvény házigazdájaként kijelentette: „A VOSZ kulcsszerepet játszik abban, hogy a vállalkozók véleménye eljusson a döntéshozókhoz, az érdekeik pedig megjelenjenek a döntéshozatali pontokon, ami a jelenlegi, problémákkal terhelt helyzetben különösen fontos.” Emellett – a konzultációsorozatra is utalva – a sikeres működés feltételeihez információmegosztással is hozzájárul: a résztvevők most független forrásból tájékozódhattak a gazdasági környezetről.

Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere a döntéshozók, illetve vállalkozók közötti partnerség, a párbeszéd fontosságát hangsúlyozta. „Egy ökoszisztémában élünk itt, a városban, hatással vagyunk egymás életére.” A jelenlegi helyzetről szólva hozzátette: „A vállalkozók életében a rugalmasság, a hatékonyság és az alkalmazkodókészség különösen felértékelődik napjainkban.”

„Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is kiemelten nagy hangsúlyt kap az állami támogatáspolitika. Ugyanakkor itthon sokkal jellemzőbb a külföldi tulajdonú vállalatok támogatása - ez különösen érvényes a legnagyobb összegű támogatásokra. A vállalkozásfejlesztés tanulsága az, hogy a támogatások pozitív hatása a vártnál kisebb mértékben gyűrűzik le a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozásokhoz” – mondta előadásában Boros Tamás, az Egyensúly Intézet igazgatója.

VOSZ

 

 

vissza