VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

2020.03.19.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye

A VOSZ mindent elkövet a vírushelyzet miatti gazdasági összeomlás elkerülése érdekében, amelynek feltétele a vállalkozók anyagi és adminisztratív terheinek csökkentése és célzott támogatások biztosítása, hogy fenn tudják tartani tevékenységüket és meg tudják tartani munkavállalóikat.

 A koronavírus-járvány súlyosan érinti a magyar gazdaságot is, a vállalkozásoknak gyors és hathatós segítségre van szüksége a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében. Mindent el kell követni azért, hogy a cégek - még ha csökkentett mértékben is, de - fenntartsák tevékenységüket és megtartsák munkavállalóikat, hiszen a krízis utáni minél gyorsabb talpra állás attól függ, hogy mennyire sikerül fenntartani a gazdaság rendszereinek működőképességét. A válság a gazdaság egészét érinti, így elsődleges szempont a foglalkoztatás könnyebbé, olcsóbbá és rugalmasabbá tétele és a gazdálkodó szerveztek adminisztrációs és anyagi terheinek jelentős csökkentése, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások százezreinek túlélését, így a magyar foglalkoztatási helyzet drámai romlásának elkerülését biztosíthatja. Ezen túlmenően, a válsággal leginkább sújtott, valamint a stratégiai fontosságú ágazatoknak és gazdálkodóknak további, speciális segítséget is kapniuk kell: így pl. az idegenforgalom, vendéglátás, szállítás, élelmiszeripar, kereskedelem vállalatainak a munkáját minden lehetséges eszközzel - pl. célzott támogatásokkal, finanszírozási könnyítésekkel - segíteni kell!

A VOSZ és a kamara közös Széchenyi Kártya Programjának országos hálózata - ahogy azt az elmúlt évek eredményei bizonyították - alkalmas a vállalkozások hatékony elérésére és a támogatások gyors eljuttatására a vállalkozókhoz.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elismeri a kormányzat erőfeszítéseit és nagyra értékeli a döntéshozók nyitottságát az egyeztetésekben, az igények és javaslatok összehangolásában. A VOSZ továbbra is hozzájárul minden érdekképviseleti szinten a lehető leghatékonyabb segítség eléréséhez és várja tagjai és a vállalkozók, gazdasági szereplők javaslatait. Ez a munka jelenleg is folyik és az összegyűjtött javaslatokat folyamatosan eljuttatjuk az illetékes minisztériumokhoz és akciócsoportokhoz.

Kiadó: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

vissza