VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A tudás integrálása a gazdasági siker alapja

2023.04.28.

A tudás integrálása a gazdasági siker alapja

Stratégiai együttműködésre lépett egymással a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Széchenyi István Egyetem. A vállalkozói érdekképviselet VOSZFeszt Vállalkozói Szabadegyetem rendezvénysorozat első eseményén csütörtökön Győrben, a felsőoktatási intézmény Menedzsment Campusán megtartott rendezvényen az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására is sor került.

Napjainkban a gazdasági élet feltételeihez való alkalmazkodásban a legfontosabb tényező a tudás lett. Míg a korábbi évszázadokban a nyersanyag, a népesség és más, hasonló tényezők adták a gazdasági siker alapját, manapság leginkább az dönt, hogy milyen hatékonysággal tudjuk integrálni működésünkbe a tudomány eredményeit – mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. A vállalkozóknak nem csupán tisztelniük, hanem alkalmazniuk is kell a tudást, az akadémiai világnak pedig számítania kell a vállalkozásokra, amelyek egyre fontosabb partnerré növik ki magukat az egyetemi kapcsolatrendszerben – tette hozzá.

Egy egyetem attól jó, hogy az oktató- és kutatómunkán túl élő és eredményes kapcsolatot tart fenn a vállalkozásokkal, a gazdasági élet szereplőivel is. A kutatás sikerének fokmérője az alkalmazhatóság – mondta el a rendezvényen Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke. – A tudás és az üzlet kéz a kézben jár – fogalmazott. Hozzátette: a most létrejött együttműködés eredményeképpen a hazai és nemzetközi vállalkozások fizikai közelségbe kerülnek a felsőoktatási intézmény oktatóival és hallgatóival, hiszen az egyetem Science Parkjában önálló VOSZ-iroda létesül.

Az egyetemek számára a jövőt jelenti az, hogy a vállalkozásokkal szoros kapcsolatokat ápolnak, a huszonegyedik századi korszerű felsőoktatás a gazdasági életben is aktív, munkája révén pedig újabb innovációkat generál. Ez az egyetemnek és a vállalkozásoknak is kölcsönösen előnyös, win-win helyzetet jelent – fogalmazott beszédében Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

vissza