VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A Miskolci Egyetemen megrendezésre kerül a XXV. Geográfus Napok

2024.02.12.

A Miskolci Egyetemen megrendezésre kerül a XXV. Geográfus Napok

Immáron 25. alkalommal kerül megrendezésre a Miskolci Egyetemen a Geográfus Napok. 2024. 03. 21-22. (csütörtök-péntek).

Kedves Miskolci Öregdiákok, Geográfusok, Földmérők!

Engedje meg, hogy röviden tájékoztassam a Geográfus Napokról, ami a Miskolci Egyetemen kerül megrendezésre, immár 25. alkalommal. Hardi Gergely vagyok, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld és Környezettudományi Karának Geográfus mesterszakos hallgatója. A Geográfusokért Alapítvánnyal karöltve szervezzük az idei éven a 25. Jubileumi Geográfus Napokat, amelynek időpontja 2024. 03. 21-22. (csütörtök-péntek).

Az idén jubiláló esemény nagy jelentőséggel bír a Miskolci Egyetem Földrajz-Geoinformatika Intézet hallgatói és oktatói körében is, hiszen ez az összetartásunk egy fontos ékköve. Összetartja a hallgatókat, az oktatókat és a végzett hallgatókat is, miközben egymást tudják szakmai szinten is segíteni.

A Geográfus egy olyan, széles tudással rendelkező szakember, aki a földrajz összetett tudományában kutat és tevékenykedik. Ötvözi a matematikát, fizikát, kémiát, biológiát, és több egyéb tudományágat, hogy komplexen átláthassa a Természetföldrajzot, Társadalomföldrajzot, a Térképészetet és ezt nálunk, a Geoinformatika szakiránnyal a számítógépes környezetben, átfogó adatbázisokban tudja kezelni.

Az esemény szerves részét képezi egy szakmai nap, amelyen a hallgatók, oktatók, volt hallgatók, vendégelőadók és cégek ismertethetik eddigi munkáikat, reklámozhatják magukat, a munkájukat, cégüket. Néhány, eddigi neves előadót, céget említenék az elmúlt évekről: Gudor Kund Botond (Nagyenyedi Református Esperes), Dr. Szilágyi Ferenc (Partiumi Keresztény Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Kar dékánja), PV Napenergia Kft., MÁV. 

A szakmai napot követően egy sport-, és főzőnapot tartunk, ezzel is kovácsolva az összhangot, összetartozást. Az esemény zárósorozata pedig egy közös est a lehető legtöbb oktatóval, hallgatóval, volt hallgatóval, ahol közösen tudjuk felidézni az együtt átélt emlékeket, az idősebbek tudnak önfeledten mesélni, közben pedig szakmai eszmecserék folyhatnak kötetlen módon.   

Folyamatosan azon dolgozunk a Geográfusokért Alapítvánnyal és a Földrajz-Geoinformatika Intézettel karöltve, hogy a lehető legtöbb volt hallgató részt tudjon venni az eseményeken, együtt tudjuk ünnepelni a szakunkat. Lelkes kutatómunkát végzünk, hogy a már külföldön élő, de itt végzett szakembereinket is megtaláljuk, csakúgy, mint az országban élőket.

Mindig lehetőséget nyújtunk a volt hallgatóknak a szakmai nap keretein belül, hogy meséljenek jelenlegi munkájukról, életútjukról. Mivel a geográfia tudomány széles palettán fut, éppen ezért volt és jelenlegi hallgatóink, kutatóink a legváltozatosabb területekre specializálódnak. Vannak, akik szállítás, logisztika terén helyezkednek el, mások a földrengéseket vizsgálják vagy épp a világűrt, esetlegen az adathalmazok kezelésében és leegyszerűsítésében jeleskednek. A szakmai napon ezzel is tudjuk segíteni a jelenlegi hallgatókat, hiszen olyan területeit ismerhetik meg a tudományuknak, amelyre eddig gondolni sem mertek. Ezeken kívül kapcsolati hálót is tudnak építeni, amely a későbbi álláskeresésükben segíthet nekik.

Az összetartást növeli a kifejezetten erre az eseményre készülő póló és korsó, amelyet büszkén tudnak viselni, használni a résztvevők.

Az intézetben jelenleg 25 dolgozó tevékenykedik nap, mint nap, hogy minőségi Geográfusokat neveljenek ki a szakma számára. A hallgatói létszám földrajz alapszakon Geográfus és Geoinformatikus mesterszakos hozzávetőlegesen 30 fő, melyhez csatlakoznak az intézet által is oktatott földrajz tanárszakos hallgatók és a régész hallgatók, így együtt körülbelül 50 hallgatót és 25 dolgozót érint az esemény.

A rendezvénynek jelentős anyagi vonzata van, amely már túl nagy terhet ró a szervezőkre és hallgatókra, ezért szeretnénk kérni az önök hozzájárulását ahhoz, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk megtartani Jubileumi eseményünket. Cserébe mi feltüntetjük önöket a pólón, amelyet mivel a hallgatók mindig büszkén hordanak, egy teljes egyetem láthatja majd az önök cégét. Továbbá az esemény ideje alatt is kihelyezzük az önök molinóját.

Reméljük mihamarabbi válaszukat és reméljük azt is, hogy tudják támogatni a törekvéseink, hogy a továbbiakban is a lehető legjobb színvonalon tudjuk megtartani a Jubileumi eseményünket, így a Földrajz-Geoinformatika Intézet hallgatóit és volt hallgatóit egy magas rangú eseményen tudjuk köszönteni.

Köszönettel és tisztelettel:

A GEOGRÁFUSOKÉRT ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMA és

Hardi Gergely, Barkai Hanga

Elérhetőségek:

barkaihk@gmail.com

+36204050313

Geográfusokért Alapítvány

Székhely: 3521 Miskolc, Új élet utca 10.

Adószám: 18396292-1-05

Bankszámlaszám: 11734004-20504355

vissza