VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A Miskolc Köszöni virilistái és díjazottjai

2022.12.20.

A Miskolc Köszöni virilistái és díjazottjai

A Miskolc Köszöni program keretében először adtak ki Miskolc Virilistái elismeréseket. Az okleveleket azok kapták, akik iparűzési adójukkal hozzájárulnak Miskolc fejlődéséhez, gyarapodásához. A szerda délutáni ünnepségen - amelyet a Miskolc Polgármesteri Hivatala Disztermében tartottak -, Miskolc Köszöni Nagydíjat kapott a Telvill Kft., amelyet Benke István ügyvezető vett át.

A Miskolc Köszöni programot Miskolc önkormányzata, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége B.-A.-Z Megyei Szervezete, a Miskolc Holding Zrt., a Tudomány és Technika Háza és a MIKOM Nonprofit Kft. közös összefogással, hagyományteremtő céllal indította. Azzal a szándékkal, hogy kiemelt kommunikációs figyelmet kapjanak Miskolc azon gazdasági szereplői, akik iparűzési adójukkal hozzájárulnak a város fejlődéséhez. Tevékenységükkel, fejlesztéseikkel, évtizedes jelenlétükkel erősítik Miskolc gazdaságát, emelik a szolgáltatások színvonalát és tovább öregbítik Miskolc jó hírét.

A díjátadó ünnepségen elhangzott méltatás szerint a Telvill Kft. olyan miskolci székhelyű vállalkozás, amelynek tevékenysége kiemelkedően hozzájárult Miskolc fejlődéséhez és jó hírének növeléséhez, a közösség erősítéséhez, valamint lokálpatriótaként, a helyi kultúra és a sport elkötelezett támogatója. Az 1990-ben alakult, több mint harminc éve működő, miskolciakat foglalkoztató telekommunikációs és villamos hálózatokat kivitelező cég a sikeres és áldozatos munkájával, lokálpatrióta tevékenységével jobbá tette Miskolc kulturális és közösségi életét.

A díjat Veres Pál, Miskolc polgármestere, Iván Tamás, a Miskolc Holding Igazgatósága alelnöke és Ádám Imre, a VOSZ alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke adta át a vállalkozás vezetőjének Benke István ügyvezető igazgatónak. 

A Miskolc Köszöni Szervező Bizottsága úgy döntött, hogy minden évben lehetőséget teremt arra, hogy a miskolci székhelyű mikro-vállalkozások közül, közönségszavazás útján, a miskolciak számára legnépszerűbb cég elnyerje a Miskolc Köszöni Közönségdíjat.

Idén a legnépszerűbb miskolci szépségipari szakembert keresték. Nevezni a felhívásra november 10 és 20-a között lehetett, ahol tizenkét vállalkozó jelölte magát. Az online szavazás portálunkon zajlott december 11-éig. A szavazás nagy sikert hozott, hiszen ilyen rövid idő alatt 12 237 voks érkezett a jelöltekre. Az izgalmas és fordulatos versenyben az első három helyezett - Terdik Gábor férfifodrász és hajgyógyász, Zádory Eszter mesterfodrász és László Tímea kozmetikus mester – az utolsó percig küzdött, még a záró napon is jelentős erőforrásokat mozgósítottak az elsőség megszerzése érdekében.

A győztes végül Terdik Gábor férfifodrász és hajgyógyász, a Nobasic szalon tulajdonosa lett 3691 szavazattal (mindössze 403 szavazattöbbséggel), aki ezzel kiérdemelte a Miskolc Köszöni 2022 Közönségdíját.

A nyertes mesterfodrász így vallott magáról: „Forradalmat indítottam a szakmában, hogy ne mérgezzük tovább vendégeink fejbőrét. Hitvallásom a vendégeink maximális kiszolgálása, amelybe beletartozik hajuk és fejbőrünk egészségének megőrzése, akadályaik megoldása. Ezért alapítottam meg a NOBASIC brandet, és állok ki a természetes hajápolás, kemikália mentes termékhasználat mellett. Vendégeimet hat éve igyekszem maximálisan kiszolgálni és számtalan munkaórával a hátam mögött kijelenthetem, a haj a szenvedélyemmé vált.”

A Közönségdíjat Veres Pál, Miskolc polgármestere, Iván Tamás, a Miskolc Holding Igazgatósága alelnöke és Ádám Imre, a VOSZ alelnöke, a megyei szervezet elnöke nyújtotta át Terdik Gábornak. 
A nyertes díja a megtiszteltetésen túl a MIKOM Nonprofit Kft nyilvánosság és reklámcsomagja, amelyben megjelenési lehetőségek vannak a Miskolc Televízióban, a minap.hu felületén és a Miskolci Napló oldalain. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere a díjátadón kiemelte: „Miskolc Köszöni, ezt a beszédes címet kapta ez a díj és a kiadvány, amelyben bemutatkoznak az itt jelenlévő vállalkozások. Ez egy rövid, de annál beszédesebb cím, amely nagyon komoly és őszinte üzenetet hordoz egy olyan időszakban, amikor az őszinte köszönetnek nemcsak ideje van, hanem számos oka és előzménye is: Covid, lezárások, háború, energiaválság, rekord infláció, elszabadult árak. Ahogy mondani szoktam, épp csak sáskajárás nem volt eddig, és ki tudja, mi áll még előttünk” – mondta a polgármester, aki rámutatott a pozitívumokra is: 
„Az ilyen időkben ismerszik meg az igaz barát, és számunkra ez a mögöttünk álló három esztendő azt mutatta meg, hogy Miskolcnak nagyon sok barátja van, akikre számíthat a város a legsötétebb órán is. Akik készek segíteni a legnagyobb bajban is, és akik itt maradnak velünk akkor is, amikor talán könnyebb lenne odábbállni. Mert ők Miskolc igaz barátai.”

A városvezető hálás szavakkal köszönte meg, hogy a megjelentek Miskolc igaz barátai, akik ebben a nehéz időszakban tanúságot tettek hűségükről, őszinteségükről és kitartásukról, adóbefizetéseikkel és különböző hozzájárulásaikkal akkor is segítenek működésben tartani a város gazdaságát, amikor a válság őket sem kíméli. Az általuk befizetett iparűzési adó egy erős lába a város gazdálkodásának, amely nélkül még nagyobb lenne a baj. Ezt a lábat a vállalkozások befizetései erősítik, amely által a város talpon tud maradni. „Mi ezért vagyunk hálásak, Miskolc ezért hálás, Miskolc ezt köszöni” – mutatott rá.

A polgármester hangsúlyozta: „Köszönet illeti a bölcs belátást, a csendes kitartást, a példás áldozatvállalást, amely segített túlélni az elmúlt három, végtelenül nehéz és rengeteg lemondással járó évet. Dacára világjárványnak, háborúságnak és rég nem látott erővel ránk rontó gazdasági- és energiaválságnak, a város él, nem adja fel, és töretlenül küzd a megmaradásért.” 

Veres Pál végezetül megköszönte azt is, hogy "az itt működő cégek maradtak velünk, maradtak és maradnak nekünk, és a megértést és támogatást, amely nélkül minden, amit a város vezetése tesz Miskolcért, csak végtelen, magányos küzdelem lenne egy kiszámíthatatlan és példátlan gyorsasággal változó világ zűrzavarában." 

Szopkó Tibor, Miskolc város alpolgármestere, „Miskolc önkormányzata és Miskolc gazdaságának ökoszisztémája” címmel bemutatott prezentációjából, az ünnepség résztvevői betekintést nyerhettek a város működésébe és a gazdasággal, vállalkozásokkal kapcsolatos stratégiájába, programjaiba. 
„Komoly ipari, technológiai hagyományai vannak ennek a városnak, ezt mi úgy fogalmazzuk meg, hogy van egy „miskolci DNS-ünk”, amilyen nincsen máshol az országban. Miskolc versenyképes munkaerő piaci értelemben is. Nagy büszkeséggel tekintünk a Miskolci Egyetemen és más képzőintézményeinkben folyó munkára. Miskolc aktív beruházás ösztönzést végez, majdnem minden héten van olyan tárgyalásunk, amely eredménye az lehet, hogy egy újabb gazdasági szereplő jön Miskolcra” – szögezte le az alpolgármester, rámutatva, hogy a város és az önkormányzat a legmesszebbmenőkig vállalkozóbarát. 

Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, mint a díjat alapító egyik szervezet képviselője, ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Nagyon nagy örömmel vállaltuk el ebben a kezdeményezésben a szakmai partnerséget, hiszen nem megszokott dolog az, hogy egy város megköszöni a vállalkozóknak azt, hogy tesznek a városért, hogy adót fizetnek, hogy lokálpatriótaként viselkednek. Sőt, a helyi kultúráért, a város tudományos életéért és művészetéért is erőfeszítéseket tesznek.” 

A VOSZ elnöke ezután bemutatta a vállalkozások megjelent vezetőinek, hogyan épül fel és tevékenykedik egy profi vállalkozói érdekképviselet, mint amilyen a VOSZ. Hogyan közvetít a kormányzat és a gazdasági, vállalkozói szféra között, és a több, mint harminc éves hátterével, milyen hatékonyan képes lobbizni azokban a sarkalatos kérdésekben, amelyek alapvetően határozzák meg a vállalkozások életét és működési feltételeit az országban. Különös tekintettel az olyan nehéz időszakokra, mint a jelenlegi. 

Ádám Imre szerint minden cégvezető számára meggondolandó, hogy tagja legyen egy ilyen hatékony szervezetnek, amelynek már több, mint 26 ezer tagja van, mert ezáltal nagyobb esélye van az érdekei érvényesítésére, mint egyedül. Példaként említette: „A kormánnyal nem könnyű tárgyalni. Háromféle módon lehet közelebb kerülni hozzá, nagy vonalakban: először, ha egy multinacionális cégről van szó, amely általában külföldi, és eleve nagy az érdekérvényesítő képessége. Másodszor, ha olyan vállalkozásról van szó, amely már jó kapcsolatokkal rendelkezik, ezek főleg a nagyobb vállalkozások. Illetve, az érdekképviseleti szervezeteken keresztül lehet eljutni a kormányhoz.” 

Az elnök elmondta, hogy a VOSZ három témával foglalkozik: szakmai érdekképviselettel, különböző szolgáltatások nyújtásával a vállalkozások számára, és kulturális misszióval.   

A közönségszavazás nagy érdeklődés mellett zajlott.

Akik követték az online közönségszavazás aktuális állását, izgalmas versenynek lehettek szemtanúi. Terdik Gábor mellett Zádory Eszter mesterfodrász és László Tímea kozmetikus mester között alakult ki nagyon szoros verseny. Volt olyan nap, hogy csak néhány szavazat választotta el az első három helyen lévő jelöltet. Az utolsó napon (december 11.-én ) azonban Terdik Gábor négy százalékkal átvette a vezetést, így 3691 szavazattal tudott zárni az éjfélkor befejeződő voksoláson. 
Második helyezett lett Zádory Eszter mesterfodrász 3288 szavazattal, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokát László Timea kozmetikus mester foglalta el 2591 szavazattal.

vissza