VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A jegybanki kamatvágások ellenére kitartanak a 10 százalék feletti betéti ajánlatok

2023.07.31.

A jegybanki kamatvágások ellenére kitartanak a 10 százalék feletti betéti ajánlatok

Az MNB irányadó kamata ugyan már 3 százalékkal csökkent, de aki jó helyen keresi, továbbra is találhat 10 százalék feletti lekötött betéti kamatot a bankokban. Az elvárt feltételek azonban eltérőek, vannak olyan konstrukciók is, amelyeknél a hozam majd együtt mérséklődik a most még 13 százalékos alapkamattal. Néhány bank még a lekötés nélkül számlán lévő pénzre is ad 7-8 százalékot.

Még mindig vannak bankok, amelyek 10 százalék feletti betéti kamatokkal csábítják az ügyfeleket. Teszik ezt annak ellenére, hogy a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt hónapokhoz hasonlóan a héten ismét egy százalékkal csökkentette az irányadó kamatot, amely így most 15 százalék. Az alapkamat azonban továbbra is 13 százalék, így az ehhez kötött, változó kamatozású betéti konstrukciókat ez egyelőre nem érinti.

A diszkonkincstárjegy átlaghozamának esése miatt a 10 százalék fölötti kamatok legfeljebb egyéves lekötésre már beleütköznek a betéti kamatstopba, ami érinti a 20 millió forint feletti lakossági betéteseket is. Ennél kisebb összegű megtakarítással vagy egyévesnél hosszabb idejű lekötési lehetőségnél azonban ezek az ajánlatok még maradéktalanul kihasználhatók - hívja fel a figyelmet a legmagasabb aktuális betéti kamatokat összegyűjtő Bank360.hu.

A 10 százalékosok klubjába tartozik a Gránit Bank, amely a KamatMax Plusz betétre 13 hónapos lekötésnél 11 százalékos éves kamatot ad bankszámlanyitás esetén. A kamatozás változó, a jegybanki alapkamat mínusz 2 százalék, így az év vége körül csökkenhet. A KamatMax betétnél 6 hónapos lekötéssel 9 százalékos kamatot kínál a Gránit, amely 3 hónapos konstrukciókra 8,5-8,2 százalékot nyújt különböző feltételekkel. A Kamat Plusz bankszámlára viszont megadja a 8 százalékos kamatot lekötés nélkül is, és ez a diákszámlás ügyfelekre is igaz. A hagyományos megtakarítási számlán tartott, nem lekötött pénzre félmillió forint feletti egyenleg esetén 5 százalékos kamatot kínál, alatti 2 százalékkal számolhatunk.

A Cetelem a legmagasabb, 9 százalékos éves kamatot a két évre lekötött betétekre kínálja. Az egy évre lekötött betétek után 8 százalékos kamattal számolhatunk, de akkor sem járunk sokkal rosszabbul, ha egyáltalán nem kötjük le a pénzünket a Cetelemnél, ahol a látra szóló kamat 7 százalék.

A Magnet BankPrizma Forint Betét lehetősége 500 ezer forinttól érhető el, így többet kell felmutatni, mint például a Gránitnál, ahol tizedennyi pénzzel is elkezdhetjük a megtakarítást. A lakossági befektetőknek 3 hónapra 11,12 százalékos az éves kamat, 6 hónapra 10,56, 12 hónapra pedig 10,88 százalék. A Magnetnél más betéti konstrukciókban is elérhető a 7-9 százalékos éves kamat.

Az Oberbank a vastagabb bukszájú ügyfeleknek kínál 10 százaléknál magasabb kamatot. Aki legalább 8 millió forintot köt le, annak 9 hónapra 10,45, 12 hónapra pedig 10,75 százalék a betéti kamat. Rövidebb futamidőkre 7,75-9,75, alacsonyabb összegekre pedig 4,79-7,25 százalékos kamatot kínál a bank a lekötés hosszától függően.

vissza