VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

A GINOP Plusz programról egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztérium és a VOSZ

2024.02.18.

A GINOP Plusz programról egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztérium és a VOSZ

A minisztérium célja, hogy a vállalkozásfejlesztési és munkaerőpiaci aktivitást növelő források a lehető leghamarabb a gazdaságba kerüljenek.

A GINOP Plusz programról egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével – közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

 közlemény szerint Lóga Máté gazdaságstratégiáért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkár, Bókay Márton nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár, és Balogh Szilvia foglalkoztatásért és programokért felelős helyettes államtitkár hivatalában fogadta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnökét, Eppel Jánost.

Az egyeztetés középpontjában az aktuális gazdasági folyamatok mellett a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz nyújtotta fejlesztési és beruházási lehetőség álltak – írták a közleményben.

Hangsúlyozták, a minisztérium célja, hogy a GINOP Plusz program vállalkozásfejlesztési és munkaerőpiaci aktivitást növelő forrásai – amelyek összege 910 milliárd forintot tesz ki – a lehető leghamarabb a gazdaságba kerüljenek, ezzel is hozzájárulva a gazdasági növekedés helyreállításához, a négy százalék körüli GDP bővülés eléréséhez.

A megbeszélésen a VOSZ elnöke megosztotta észrevételeit a GINOP Plusz programmal kapcsolatosan, felvázolva mindazon szempontokat, amelyek leginkább segíthetik a vállalkozások fejlődését és a beruházások ösztönzését – emelték ki.

A felek megállapították, hogy a magyar vállalkozások versenyképességének növelése közös érdek, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium a részletszabályok megalkotásakor figyelembe veszi a VOSZ javaslatait, és felkéri a szervezetet, hogy hívja fel tagjait a GINOP Plusz nyújtotta lehetőségekre – tájékoztatott az NGM.

vissza