VOSZ Borsod - KAVOSZ hitelek

Híreink

Új terheket és új feladatokat is hoz a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer

2023.04.06. Új terheket és új feladatokat is hoz a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer

Megjelent a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (extended producers responsibility, EPR) működésének részletes szabályairól szóló kormányrendelet (80/2023. (III. 14.) Korm. rendelet), amelynek értelmében 2023 júliusától kezdve a termékek gyártói viselik a pénzügyi felelősséget a hulladékkezelésért a termék teljes életciklusa során – hívja fel a figyelmet a BDO Magyarország adótanácsadói üzletága.

tovább

Coface: Megugrott a fizetésképtelenségi eljárások száma Magyarországon

2023.04.06. Coface: Megugrott a fizetésképtelenségi eljárások száma Magyarországon

Majdnem kétszer több felszámolási eljárás indult magyarországi székhelyű vállalatokkal szemben 2022-ben, mint egy évvel korábban – derül ki a világ egyik legnagyobb hitelbiztosítója, a Coface elemzéséből. Továbbra is az építőipar számít a legrizikósabb szektornak, a legstabilabb pedig az agrárium.

tovább

Jelentősen javult a kelet-magyarországi nagyvállalatok jövőképe

2023.04.06. Jelentősen javult a kelet-magyarországi nagyvállalatok jövőképe

Lassan kilábalhatnak a pesszimizmusból a hazai nagyvállalatok. A K&H nagyvállalati növekedési index a tavalyi mélypontot követően már második negyedéve mozdul felfelé, így 2023 első negyedévében -10-ről -6 pontra mérséklődött. A változás mögött az áll, hogy a vállalatok saját kilátásaikat az előző negyedévekhez képest jóval kedvezőbbnek vélik, a gazdaság megítélésben azonban továbbra is borúlátók.

tovább

Új lehetőségek a kisvárosi turizmusfejlesztésben

2023.04.05. Új lehetőségek a kisvárosi turizmusfejlesztésben

A marketingorientált gondolkodás minden eddiginél nagyobb lehetőségeket kínál a kisvárosok számára imázsuk és turisztikai vonzerejük növelésére – állapítja meg trendelemzésében a MITTE Communications.

tovább

„A magyar emberek 2023-ban is számíthatnak a Gazdasági Versenyhivatalra”

2023.04.05. „A magyar emberek 2023-ban is számíthatnak a Gazdasági Versenyhivatalra”

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága elfogadta a nemzeti versenyhatóság 2022. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazásával összefüggő tapasztalatairól szóló beszámolóját. Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke az ülésen hangsúlyozta: a magyar emberek 2023-ban is számíthatnak a Gazdasági Versenyhivatalra.

tovább

Munkáltatói felmondás indoklása: új szabályok léptek életbe

2023.04.05. Munkáltatói felmondás indoklása: új szabályok léptek életbe

A Munka Törvénykönyvének 2023. január 1-jétől életbe lépő változása a munkáltatói felmondást sem hagyta érintetlenül. A munkáltatói felmondás indoklása körében új szabályok léptek életbe. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

tovább

Kivárnak a bankok, kifulladt a nagyon lanyha kamatcsökkentés

2023.04.05. Kivárnak a bankok, kifulladt a nagyon lanyha kamatcsökkentés

Az elmúlt hónapok óvatos, de egyértelmű kamatcsökkentései szinte teljesen leálltak áprilisra a bankoknál. Akadt még ugyan olyan nagybank, amelyik olcsóbbá tette a lakáshiteleit, de a többiek inkább emeltek a jelzálog- és személyi kölcsöneiknél, vagy kivártak a változtatással. Nagyobb kamatmozgásokat a jegybanki szigor enyhülése hozhat, arra azonban még akár hónapokat is várni kell.

tovább

Az infláció volt napirenden a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumán

2023.04.05. Az infláció volt napirenden a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fórumán

Megtartotta második ülését a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinációjával a Kormány gazdaságpolitikai tanácsadó, konzultatív testülete.

tovább

Sorozatban emelik a számlák díjait áprilistól a bankok

2023.04.04. Sorozatban emelik a számlák díjait áprilistól a bankok

Az OTP márciusban kezdte, de áprilistól nagyobb sebességre kapcsolt a bankszámlák díjainak emelése. Több pénzintézet 1-jétől drágított a tavalyi átlagos inflációval, három nagybank pedig májustól fog ugyanennyivel. A számottevő pénzintézetek közül így már csak háromról nem tudni, emeli-e a díjait – derül ki a Bank360.hu összeállításából.

tovább

Szerdán sem marad el a gázolaj árának csökkenése

2023.04.04. Szerdán sem marad el a gázolaj árának csökkenése

Április 5-én a benzin nagykereskedelmi ára nem változik, a gázolajé ugyanakkor ismét csökken a magyar kutakon.

tovább